Flerårig vinstokke for skygge

October 27

Vinstokke kan tilføje en interessant æstetisk til et hjem eller haven. Mens mange vinstokke kræver fuld sollys, kan andre gøre godt med minimale mængder af lys. Skygge-elskende vinstokke kan være en fordel for områder, der ikke får så meget sollys på grund af forskellige faktorer, såsom træ dækning eller bygning holdning. Disse vinstokke kræver sommetider fugtigere jord end andre vinstokke.

Japansk Vortemælk

Japansk-Vortemælk er en ground-dækker stedsegrønne vinstokke (videnskabelige navn: Pachysandra terminalis), der vokser i delvis til fuld skygge i fugtig, veldrænet jord. Under tidligt forår blomstrer denne plante til at afsløre små hvide blomster, ifølge University of Illinois udvidelse gartneri svar hjemmeside. USDA hårdførhed zoner 4 til 7 virker bedst for japansk Vortemælk. Ved modenhed nå planterne 6 til 12 inches i højden.

Klatring hortensia

Klatring hortensia vinstokke vokser inden for USDA hårdførhed zoner 6 og 7. De løvfældende krybende vinstokke og nå højder mellem 40 til 50 fod, ifølge North Carolina State University gartneri Science hjemmeside. Deres solen krav er fleksibel, med dem at være i stand til at vokse i områder af fuld sol til fuld skygge. Jord til klatring hortensia skal være fugtig, men veldrænet. Blomster af denne række blomstrer i slutningen af foråret eller forsommeren. De er små og hvide, vokser på asparges i små klynger.

Porcelæn bær

Kendt videnskabeligt som Ampelopsis brevipedunculata, er porcelæn berry (eller porcelæn vin) en klatring vinstokke, der nyder halvskygge til fuld sol. En moden porcelæn berry vin når omkring 10 fod i højden. Denne vin er drue familien og producerer små drue-lignende frugt klynger. Hvis venstre umarkeret, porcelæn berry vin kan overvælde et område og derfor kræver en masse opmærksomhed og beskæring. Starter i juli, producerer porcelæn berry vin pastel-grøn-farvede blomster, der er til stede gennem September, ifølge Ohio State University hjemmeside.

Dutchman's Pipe

Aristolochia durior, almindeligvis kendt som Dutchman's pipe, er en løvfældende staude vinstok fælles til USDA hårdførhed zoner 5 til 8. Hjemmeside baggård gartner hedder det, at denne vin vokser i halvskygge til fuld sol. Det er en klatring vinstokke, der er hjorte-, varme - og luftfugtighed-tolerant. Denne vin har brug fugtig, veldrænet jord for at trives. Når helt modne, kan vin vokse mellem 20 til 30 fod i længden. Det mest bemærkelsesværdige ting om vin er blomsten produceret mellem begyndelsen og midten af sommeren. Disse blomster har en lighed rør, dermed plantens almindelige navn. De kommer i nuancer af grøn, lilla og gule, og udsender en underlig lugt når fuldt blomstrede.


© 2019 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com