Hvad er forskellen mellem mandlige & kvindelige bregner?

September 16

Hvad er forskellen mellem mandlige & kvindelige bregner?

Dette Boston bregne i drivhuset er medlem af en plante familie, der eksisterede før dinosaurerne. Bregner er ældre end frøbærende eller frugtbærende planter, og der er ingen mandlige eller kvindelige bregner.

Fysiologi

Der er ingen forskel mellem modne mandlige og kvindelige fern planter. Hver plante skaber sporer, koncentreret i cirkulære grupper på den nederste side af fern fronds. Encellede sporerne indeholder halvdelen af fern kromosomer eller genetiske materiale.

Prothallium

Spore, vokser når det liggende i en fugtig og beskyttede område, ind i en prothallium kun et par millimeter bred. I modsætning til mos består fern prothallia af både mandlige og kvindelige reproduktive dele. Kvindelige æg-producerende Arkegonia vokse nær en indskæring i den fladtrykte prothallium. Den mandlige, sædproducerende antheridia form på kanten.

Befrugtning

Fordi ægcellen og sædcellerne udvikle på forskellige tidspunkter, skal sæden rejse gennem vand til en nærliggende prothallium med en moden ægcelle. Når sædcellerne befrugter ægget, befrugtede embryoner, nu med et komplet sæt af kromosomer, udvikler sig til en ny fern.


© 2019 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com