Virkningerne af lyd på planter

October 22

Debatten om hvilken effekt lyd kan have på planter kan medtage de argumenter, som Peter Tompkins og Christopher Bird til stede i deres 1973 bog, "Den hemmelige liv af planter". De hævder, at hele vegetabilsk verden kan "skelne mellem lyde uhørlige til det menneskelige øre." Den effekt, som forskellige frekvenser kan have på planternes vækst og sundhed forbliver studerede i et felt, der er kommet for at blive kendt som "akustisk biologi."

Vækst

Illustrerer den virkning, at sunde frequency kunne have på planternes vækst er fortsat en favorit science fair projekt. På trods af emnets popularitet er statistisk gyldige og videnskabeligt stringent forsøgene skulle isolere muligt lydeffekter svære at finde. Andre faktorer, der bidrager til lyden undersøgt kunne være lige så eller mere ansvarligt for iøjnefaldende plantevækst. For eksempel, hvis nogen taler eller synger til en plante giver sin lyd kilde, vil dens vækst vise effekt af øget CO2, som er blevet videnskabeligt gengivet. Højere CO2-koncentration i luften uden en ændring i temperaturen betyder, at anlægget mere effektivt kan bruge sit vand for fotosyntese og dermed vækst.

Eksperimenter, der bruger indspillet musik som værkets lyd kilde typisk afspejler kulturelle forudsætninger, at klassisk musik er "mere beroligende end andre former for musik" og dermed mere effektivt at stimulere uanset noterede vækst kan registreres.

Eksperimenter, der bruger ultralyd stimulation eller lyde uhørlige til mennesker, kan give målbare resultater. En 28-dages undersøgelse viser, at efter frø stimuleret med ultrasonisk lyd spire, de planter, der vokser ud af dem kan gennemsnitlige 87 procent højere end i "rolig" kontrolgruppen. Nogle kan vokse så meget som 150 procent højere.

Frugtsætning

Et andet fokus for akustisk biologi er den effekt som lyd kan have på produktion af en plante blomstrer og frugt. Nogle eksperimenter hævder at have produceret en 4,4-lb. tomat gennem virkningen af lyd på en plante. Disse eksperimenter formoder, at planter, ligesom mennesker, fungerer ifølge den gamle kinesiske meridian teori, som organiserer den menneskelige krop i akupunkturpunkter, der forbinder kroppens 12 princippet organer. Det meridian systemet forbinder de kredsløbssygdomme, nerve- og fordøjelsessystemet systemer. En lyd-følsomme plante meridian systemet ville forbinde med det vaskulære system, der transporterer ressourcer i hele anlægget. Ifølge University of Washington professor Linda Chalker-Scott, Ph.D., antages det, at planter fungere som mennesker producerer dårlig videnskab. (Se Reference 4).

Eksperimenter formodning om en plante meridian systemet søgning for frekvenser til at matche de af planten og få det til at producere større frugt. Ifølge fransk fysiker og komponist Joel Sternheimer dyrke tomater over dobbelt så stort når serenaded tre gange om dagen. Han hævder, at noder oprette uhørlig quantum vibrationer, der sker "når aminosyrer Deltag protein kæden."

Bevægelse

Andre eksperimenter, der antager en frugt meridian systemet Bemærk planter uafhængige bevægelse, ikke vækst i reaktion til lyden. For eksempel, en kinesisk undersøgelse af bælgplanter græsser i landets Yunnan provinsen bemærkes, at græsser symmetrisk blade "danse rytmisk til harmonisk musik" men ikke reagerer hvis blæst eller rørt.


© 2019 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com