04: 00 plante pleje

October 31

04: 00 planten får sit navn, fordi dens flerfarvede, røde, hvide eller gule blomster åbner omkring 4-tiden om eftermiddagen. Det er en busk-lignende plante, der kan nå op til fire fødder i højde og bredde. Det er almindeligt forekommende i syd i tørrere sletterne og klippefyldte områder såsom Texas, Arizona og Missouri, og meget sjældent foretager en naturlig rejse mod øst. Fire o'clocks er hårdføre planter, der dog foretrækker vand og en frugtbar jord kan også vokse ved tilstedeværelse af hverken.

Voksende og pleje

Fire o'clocks er svært at finde planter, men ikke meget svært at vokse. De kan meget nemt være fremavlet af frø, men skal være forsynet med varm jord for at spire. De vokser også bedst i varmere temperaturer. Frø bør plantes i slutningen af foråret eller forsommeren. Hvis plantning, bør inde frø være plantet af marts eller April. Planter vokse optimalt i fuld sol, skal vandes regelmæssigt og bør ideelt set have en frugtbar jord af rimeligt niveau. Planterne blomstrer indtil efteråret, og de døde blade skal skæres og fjernes på dette tidspunkt.

I koldere områder, bør et lag af muld føjes til området efter de øverste blade er blevet fjernet. I områder, hvor vintertemperaturer koldere end 10 grader, skal rødder graves op, pakket i floden sand, og opbevares i et uopvarmet rum. Hvilende rødder bør fjernes ved fald, hvis planterne er flyttet til en ny placering. Blomst farver og træk af fire klokken adskiller sig når de er vokset fra frø. Men blomsterne vokset fra overvintrende rødder forbliver uændret.

Beskæring og kontrol

De fire-tiden kan beskæres frit for at holde det ønskede område. Deadheading er ikke en meget effektiv måde at holde planten fra sædekorn, da frøene er hele tiden en under blomstrende tid og drop så snart som de modnes. Derfor resow normalt planter frit. Modne fire o'clocks er meget svære at fjerne, da deres knolde rødder kan være over en fod lang og en række inches i diameter. De er ekstremt svært at grave ud fra sværere jord. Også, hvis nogen dele af rødderne er savnet, planterne kan hoppe tilbage med vigor. Herbicider er ofte påkrævet for at slippe af med de modne planter, der begynder at vokse mellem fortov revner.


© 2019 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com