Søde Kate plante pleje

11/10/2013 by admin

Søde Kate er en række Tradescantia, eller den fælles spiderwort. Planten har lange, 12-tommer høje løv, der er græs-lignende men bredt. Søde Kate blade er gule i stedet for de sædvanlige grønne blade af andre spiderwort sorter. Anlægget er forsynet med tre fligede lilla blomster med lyse gule støvdrager. Hver blomst kun åbner for en dag, men der er en konstant forsyning af udskiftninger fra maj gennem sommeren.

Beliggenhed

Søde Kate kan vokse i fuld eller delvis sol. Anlægget kræver fugtig jord eller supplerende kunstvanding. Jord for søde Kate bør være lidt surt for den bedste ydelse fra anlægget. Du kan tilføje svovl til din jord at øge surhedsgrad og forbedre de plantesundhedsmæssige område. Tradescantia bør plantes i en humusrig jord, beriget med kompost, blade strøelse eller andre organiske ændringsforslag. Søde Kate gult løv vil opnå bedste farve i en fuld sol placering.

Dyrkning

Søde Kate er en vand-elskende plante. Det må ikke tørre ud og kan faktisk leve i en lidt sumpede jord. Spiderwort kræver ingen særlig pleje og er ikke plaget af sygdom. Det er en yndlings snack af snegle og snegle og betydelig løv skader kan forekomme. Som planten aldre, løvet vil falde over, men det er let at binde, eller blot fjerne bladene og planten vil vokse mere. Planten kan skæres alle vej tilbage i efteråret og vil komme tilbage mere kompakte og smukke i foråret.

Blomster

Tradescantia gøre ikke en god cut blomst men tiltrækker bestøvere i haven. Hver blomst kort bloom tid af kun betyder en dag, at der er en masse af brugte blomstrer. Afbrød de gamle blomster at tilskynde flere knopper form. Hvis du er på vagt om deadheading, kan planten blomstre langt ind i efteråret. Når du skære stænglerne, frigiver anlægget et stof, der er trådlignende, da det hærder og tørrer. Dette er kilden til navnet spiderwort.

Formering

Søde Kate planter har en sammenklumpe vane og er flerårig. Klump vil sprede sig som plante aldre og kan nemt vokse fra det rum, hvor du har plantet det. Spiderwort er let at blive overført via division og det er endda godt for planten opdeles hvert tredje år. Simpelthen grave ud en luns af søde Kate og transplantation eller grave hele planten og skære apart rodsystemet i stykker. Søde Kate kan også plantes fra frø.

Relaterede artikler