Bør en pejsen spjældet kæde op eller ned?

December 2

Bør en pejsen spjældet kæde op eller ned?

Placeringen af din pejs spjæld kæde afhænger af, om du har en brand brænder i pejsen. En lukket flue dæmper vil ventilere røg og varme gasser ind i værelset, mens en åbent spjæld vil tillade røg og gasser at afslutte op i skorstenen. Endnu en brand, der er overladt til at brænde til gløder til aftenens behov en åbent spjæld. En kæde, der hænger fra spjæld inde i forreste del af skorstenen er en praktisk måde at åbne og lukke en dæmper.

Hvordan virker en pejs

Når du tænde en ild i din pejs, blandes gasser fra den brændende brændstof med luften i rummet. Skorstenen fungerer som en kanal for disse gasser og røg for at forlade huset. En åben spjæld skaber et udkast, der trækker de gasser og røg opad. En skorsten med færre forhindringer--som murværk vinkler, røg hylder og lavere dæmpere--vil skabe et stærkt udkast. En skorsten med et stærkt udkast er meget effektive på udmattende gasser og røg fra en brand.

Åbent spjæld

Dæmper på din pejs bør være åben før du kan bygge en brand. Spjæld kæden er normalt svøbt omkring en spiken eller beslag installeret på det forreste indre af lavere skorstenen til at holde den fast lukket spjæld. Kæden bør frigives fra væg spiken eller beslag til åbne spjæld. Kæden trækkes en del vej op gennem skorstenen når den er udgivet.

Lukket spjæld

En stor del af varme går tabt gennem skorstenen når spjældet er åbent med ingen ild, der brænder i pejsen. Spjældet lukkes ved at trække kæden gennem indre af skorstenen, og snoede det stramt omkring væg spiken eller beslag. Ikke sikre kæden vil forårsage spjæld til at genåbne. Fast forankring spjældet lukkes vil minimere varmetab af, når pejsen ikke er i brug.

Overvejelser

Det er nemt at glemme, hvad enten du har lukket pejsen spjældet. Du kan kontrollere dette ved at kigge op i skorstenen, når der ikke er nogen nuværende brand. Du bør kunne se en del af luftrum, hvis spjældet er åbent. Men ikke alle skorstene har et uhindret udsyn til himlen. Røgen fra en oplyst stykke af røgelse placeret i pejsen bør tegne lige op i skorstenen, hvis spjældet er åbent. En årlig skorsten rengøring bør også undgå sod oprustning på spjældet, som kan forhindre det fra åbning.


© 2019 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com