Hvad dyrkes kiwier?

December 3

Hvad dyrkes kiwier?

Kiwier, tidligere kendt som kinesisk stikkelsbær eller Yang-tao, stammer i Yangtze-floden dalen af nordlige Kina. Missionærer bragte frugt til New Zealand i 1906. Afgrøden blomstrede i landets varme, fugtige klima, og kommerciel produktion begyndte i 1940 ' erne. Forsøg på at vokse kiwier i USA har haft begrænset succes. Californien er den eneste store producent af kiwier, selvom Georgia og South Carolina har små operationer. Anlægget har en vækst vane svarende til druer.

Vækst vane

Kiwi planter er energisk, træagtige vinstokke, der kan sprede 15 fod bred og vokse så længe 24 fod. Planterne producerer store ovale blade, 7 til 12 inches lang, og duftende cremet blomster. Den ovale frugt har en tyk, brun hud med stive hår. Frugt inde er lysegrønt med små sorte frø. Det er blevet beskrevet som smager af jordbær og ananas.

Espalier

Ud over en stor frugt belastning er blade og vinstokke med kiwier tunge. Avlerne tog kiwier til en stærk T-bar eller enkelt wire espalier system, sikret med 4 x 4 redwood indlæg forankret i jorden med cement. Kommercielle kiwier bedrifter ligner vinmarker layout og trellising systemer.

Vækstbetingelser

De tunge, kraftige vinstokke begynde ikke at producere frugt indtil fire år efter plantning. Frugterne, sig behøver 240 dage i varmt vejr at modnes, hvilket er grunden til de er dyrket på et begrænset grundlag i USA. Plante kiwier i fuld sol og i en lys sandet lerjord. Vand kiwier mindst ugentligt i løbet af vækstsæsonen, især under tørre forhold.

Overvejelser

Kiwier kan modstå temperaturer helt ned til 10 grader Fahrenheit når helt inaktive. Pludselige kolde vejr, dog, kan forårsage alvorlige skader såsom stammen opdeling og vin skader. Sen vinterstorme dræbe nye knopper, at reducere eller eliminere dette års høst. For at beskytte de træagtige vinstokke, plante kiwier på nordsiden af en bygning, hvor planten ikke modtager eftermiddagssolen under vinteren. Muld vinstokke med halm i efteråret.


© 2019 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com