Store grønne segmenteret orme på tomatplanter

December 17

Store grønne segmenteret orme på tomatplanter

Tomat hornworm er larver af hummingbird eller sphinx møl. Det er hjemmehørende i USA og kan ofte findes i de nordlige stater. I det øvre Midtvesten er det ikke ualmindeligt at have to generationer af tomat hornworm om året. Møl vises fra begyndelsen af juni gennem August og kan ses flyvende over planter i skumringen. I løbet af natten placerer de deres æg på undersiden af tomat blade. Kolibri møl vil lægge et til fem æg pr. plante, der er besøgt.

Tomat Hornworm

Tomat hornworm (Manduca quinquemaculata) lever af planter i familien natskyggefamilien. Dette omfatter aubergine, peberfrugter, tobak og nogle ukrudt. Tomat hornworm livret er naturligvis tomatplante. Hornworms feed på de øvre dele af tomatplante fra Midsommer i slutningen af vækstsæsonen. Hvis hornworms er talrige, kan de findes, fester på frugten af tomatplante. De kede ikke ind i frugten, men i stedet fodre på overfladen af huden. Denne slags fodring blade ar, der er stor og åben, selv om denne type skade ikke er så almindeligt som blad skader.

Tomat Hornworm karakteristika

Tomat hornworm vil nå 3 til 3 1/2 inches lang, når moden. Deres kroppe er grøn og har otte v-formede markeringer på hver side. I slutningen af den abdominale segment har en straight, sort hornlike struktur.

Behandling af Hornworm

Hvis antallet af hornworms ikke er talrige, Gartneren kan hånd vælge hornworms off tomatplanter. Når de er blevet fjernet, placere i en spand vand. En anden metode er at frigive parastic braconid hveps (Cotesia congregatus) i miljøet. Disse hveps lægger deres æg på hornworm. De lever af ormen indtil klar til forpupper. Hvid kokoner vil danne på ryg og sider af hornworm. Hvis tomat hornworms er fundet i haven med de hvide kokoner, forlade på tomatplanter. Disse kokoner vil klække og frigive flere parastic hveps i miljøet. Disse hvepse vil derefter søge efter mere tomat hornworms. Den almindelige hveps (Polistes) vil også dræbe og æde larver af tomat-hornworm.

Forebyggelse For Hornworm

Når sæsonen er slut, indtil jorden at destory enhver pupper. Også, rotere afgrøder hver to år vil reducere chancerne for at udvikle tomat hornworm problemer. Dette fungerer kun hvis planter i samme familie ikke er genplantes i samme område i løbet af denne tid. Det betyder, at auberginer, tobak, peberfrugter og tomater ikke plantes i den række eller have plads.


© 2019 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com