Når at opdele japansk Iris?

May 18

Japansk iris er en virkelig smuk pynt blomst. Selvom ens i udseende og farve til den mere almindelige version af iris, er der nogle vigtige forskelle, der gør omsorg for dem lidt anderledes. Mange af opgaverne, der vil være den samme i mode til regelmæssig iris, men tidspunktet vil være forskellige på grund af forskelle i voksende cyklusser mellem japanske sorter og andre iris. Vide, hvornår at opdele og plante japansk iris kan du med held holde disse smukke blomster i din værftet i årevis.

Ved de tegn, at Division er nødvendig

For alle iris--japansk eller ellers--dividere vil være en kritisk faktor for langsigtet plantesundhed og vitalitet. Dividere planterne stimulerer nye vækst og kan bringe til livet planter, der syntes at være svindende en smule. Sandra Mason, en gartner og miljø pædagog på University of Illinois, påpeger, at lave blomst produktion er en sladderhank tegn at division er nødvendig. Vand haver oplysninger tilføjer, at en dead center er en anden vigtig indikator. Japansk iris er magen til deres pårørende i, at division er normalt nødvendigt én gang nogensinde tre til fem år. De adskiller sig ved at det bedste tidspunkt at opdele dem er unik fra resten af familien.

Forskellene mellem japanske og regelmæssig iris

Gartnere med erfaring voksende den traditionelle arter af iris er normalt vant til at opdele anlægget fra midten af juli til September, ifølge Mason. Sommervarmen virkelig hjælper dem med at få etableret før først frost sent efterår eller tidlig vinter. Selvom japansk iris ikke er specielt kræsne, er det bedste tidspunkt at opdele og plante dem tidligt forår. Den canadiske Iris samfund har sagt, at "Early spring til lige efter bloom er den bedste tid for os," tilføjer at varmere klimaer længere mod syd kan være i stand til at opnå gode resultater dividere i efteråret. Overvejelse af dine særlige klima er vigtige, primært fordi du ønsker din iris til at være i stand til at etablere et stærkt rodsystem før de går i dvale om vinteren. Dette vil sætte scenen for en herligere display det følgende år, så planten kan koncentrere sin foråret energi på opadgående vækst og blomstring (i stedet for nedadgående rod dannelsen).

Opdele japansk iris, som du ville gøre regelmæssig iris

Som med almindelige iris, opdeling af japansk iris er enkel: skære igennem jordstængler, så plante dem. Division er et godt tidspunkt at inspicere rodsystemer problemer, såsom sygdom, rot eller insektangreb. Anerkende nogen af disse tegn i rødderne kan hjælpe dig få hoppe på potentielle problemer til din iris i fremtiden, ifølge Mason. Når du har plantet din nyligt delte japansk iris, vand regelmæssigt for to til tre uger og give en dosis af gødning hver to uger til at hjælpe genetablere planterne sig selv. Dette vil drastisk påvirke den samlede succes af division proces.

Husk tabellen lidt anderledes tid på

De fleste iris er særlig hårdfør, let vedligeholdelse blomster. Japansk iris er ikke meget anderledes; i virkeligheden, hvis du har dyrket iris før bør du har ingen problemer med voksende japansk iris. Justere mentalt din tidsplan, dividere i det tidlige forår i modsætning til de sædvanlige midt - til slutningen af sommeren division datoer for din regelmæssig iris, og du bør være fint. Unikt udseende og pulserende vækst af disse planter vil garantere, at din indsats bliver belønnet.


© 2019 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com