Pelargonier og orme, møl

January 5

Det første tegn på et møl orm problem er ofte Hvornår geranium knopper undlader at åbne helt, hvilket resulterer i forvrænget blomsterklaser. Synderen er ofte caterpillar af tobak (eller geranium) budworm, en alvorlig skadedyr af pelargonier, nicotiana og petunias i haver. Zonal pelargonier synes mere tilbøjelige til at angribe end vedbend blad sorter.

Problemet

Inden for de Forenede Stater er tobak budworm en større skadedyr i landbruget, især hos avlere, bomuld og tobak. Det koster industri millioner dollars årligt til kontrol. Budworm puppe Overvintrer i jorden, og er resistente over for mange almindelige insekticider.

Livshistorie

Grønlig-brunt møl har et vingefang på ca 1 1/2 inches. Hunnerne lægger æg på blade eller knopper. Larverne klækkes og graver sig ned i knopper, spise som de går. De tager ofte på farven på blomsterne, hvilket gør dem sværere at få øje på. Fuldt udvokset i omkring en måned, de falder til jorden og forpupper. Voksne møl dukke op, og cyklen begynder igen, fortsætter indtil dag længde forkorter og temperaturen falder, når dvale finder sted.

Kontrol

Den mest effektive form for kontrol hvis plante numre er små er at vælge off larver i hånden. De mest let plettet på solnedgang når mest aktive. For kemisk kontrol bruge syntetisk pyrethroid insekticider. Naturlige pyrethriner og biologiske kontrolelementer der indeholder Bacillus thuringiensis har ikke bevist effektiv mod budworm om pelargonier.


© 2019 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com