Hvad er træ harpiks?

January 21

Hvad er træ harpiks?

Træ harpiks er en gylden, tyktflydende væske udgivet af træer, især nåletræer. Det er ofte fundet siver fra træ bark eller hvor træet lemmer er blevet brudt. Den nøjagtige biologiske formål af træ harpiks drøftes stadig af forskere.

Beskyttende funktion

Nogle forskere mener, at træ harpiks bruges til at beskytte træet. Det kan indeholde lugte, at frastøde visse skadelige insekter mens tiltrækker nyttige insekter. Det kan også bruges til at indsamle og vaske væk farlige patogener. Harpiks har tendens til at blive vist, når der opstår en pause i træet, så det er også muligt, at det bruges som en fyldning agent ligner hvordan blodpropper på vores menneskelige sår.

Affald udskillelse

Harpiks kan også være til udskillelse af affaldsprodukter, især overskydende acetat. Harpiksen rejser i harpiks kanaler i hele træet på en måde svarende til blodet strømmer gennem et dyr. Undervejs kan det afhente affald produkter og udskille dem gennem harpiks.

Amber

Forstenet træ harpiks er kendt som rav. Det er en misforståelse, at amber er forstenet træ sap. SAP er en anden form for væske og forhærde ikke som harpiks. Rav bruges som smykker og kan findes på ringe eller halskæder. Det er kendt for sin gyldne farve og gennemsigtighed. Nogle rav indeholder rester af forstenede organismer som insekter, som forskerne kan bruge for at studere.

Andre anvendelser

Harpiks blev omtalt som copal mesoamerikanske befolkninger og blev brugt som en fødevare kilde, røgelse eller naturlægemidler medicin. Det blev brugt som røgelse til "foderstoffer" guder, som et offer. Det bruges i dag i lim, lak, og som en fødevare ruder agent.


© 2019 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com