Deltoid formede planter

January 21

Plante blade kommer i en bred vifte af former og størrelser. Deltoid blade har bred, blidt afrundet baser, som taper at spidse tips. Deltoid blade kan være blanke, kedelig, glaucous eller endda stikkende. Nogle deltoid planter har savtakket, tandet eller fligede blade, som tilføjer stoflige interesse. Når du vælger deltoid planter til din landskab, vælge arter med kompatible kulturelle krav og US Department of Agriculture plante hårdførhed zone ratings.

Buske

Flere busk arter har deltoid løv. Stranden solsikke (Helianthus debilis) har mørke-grøn, små blade med savtakkede kanter. Det producerer prangende, sunflowerlike blomster året rundt. Stranden solsikker vokser til 4 fod høj med en lignende spredning og er hårdfør i USDA zoner 8b til 10. De foretrækker fuld sol og veldrænet, sandede jorder. Stranden solsikker kan dyrkes som jorden dækker.Koral bønne eller kardinal spyd (Erythrina herbacea) vokser fra 8 til 20 fod høje. Det er semi-løvfældende, lysegrønne deltoid blade dækkede med torne. Coral bønner har tornede stængler og producere rørformede røde blomster, der tiltrækker bestøvere. De foretrækker fuld sol til halvskygge og rig, veldrænet jord. Coral bønner vil klatre hvis ydet støtte og er hårdfør i zoner 8-11.

Indfødte træer

Indfødte træer er naturligt hjemmehørende i Nordamerika. Den Virginsk Poppel (Populus deltoides) vokser til 100 fod høj med en 75-fods spredning. Denne løvfældende træ er hårdfør i USDA zoner fra 2 til 9 og trives i fuld sol og en række jorder. Det har 3-5-tommer bred, deltoid blade og producerer fuzzy hvide blomster. Østlige cottonwoods tåle tørke og luftforurening. De er hjemmehørende i østlige Nordamerika.Washington tjørn (Crataegus phaenopyrum) har deltoid, blank, blade med savtakkede kanter. Denne North American native vokser til 30 fod høj og blomstrer med hvide blomster i slutningen af foråret. Det har thorned stilke og producerer langvarig, fugl-tiltrække røde frugter. Washington hawthorns vokse godt i fuld sol og fugtig tørre jord. De er hårdføre i zoner 4 til 8.

Ikke-hjemmehørende træer

Ikke-hjemmehørende træer blev indført efter fremkomsten af europæiske bosættelse. Den kinesiske tallowtree (Sapium sebiferum) har deltoid, løvfældende blade, der forvandler rød, orange og gul i efteråret. Det producerer pigge af gule blomster i foråret efterfulgt af langvarig hvide frø. Kinesisk tallowtrees trives i fuld sol og tåle tørke og en række jorder. De er hårdføre i USDA zoner 8-11 og vokse til 35 fod høje.Coral tree (Erythrina variegata var. orientalis) er hjemmehørende i Asien. Denne løvfældende træ vokser til 50 fod høje og har brogede, grøn-gul, deltoid løv. Det blomstrer med lange pigge af røde blomster, efterfulgt af mund-lang rød-brun seedpods. Hardy i zoner 10 og 11, denne tørke-tolerante træ foretrækker fuld sol og veldrænet jord.

Vilde blomster

Flere wildflowers har deltoid løv. Den bredbladede stjerneskud (Dodecatheon hendersonii) vokser i åbne skovområder og græsklædte områder. Denne flerårige har glat, deltoid blade og blomstrer med fem-grafitmine, lyserøde og lilla blomster. Bredbladet stjerneskud er hjemmehørende i Pacific Northwest.Anoda (Anoda cristata) er hjemmehørende i det midtvestlige USA og vokser så langt mod vest som Colorado. Anodas har deltoid blade og blomstrer med enkelt, lilla-røde til blå blomster. Deres naturlige vækststeder omfatter vejsider og forstyrret områder. Sand verbena (Abronia fragrans) vokser naturligt i sandjord, græsland og vejsider i det vestlige USA Denne flerårige har deltoid til ovale blade og producerer et væld af aromatiske hvide blomster.


© 2019 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com