De bedste bunddække planter til skyggefulde områder

January 21

De bedste bunddække planter til skyggefulde områder

Jorden dækker er lavtvoksende, sprede planter, der udmærke sig ved danner shrubby tæpper over jorden. Disse typer af planter er almindeligt anvendt som en uortodoks alternativ til plænen græs. Mens mange populære jorden covers--som krybende timian, jasmin, Krybende enebær og floks--foretrækker fuld sol, er en række jorden dækker egnet til skyggefulde forhold.

Laurentia

En spredning bunddække, der blomstrer i skyggefulde områder er laurentia busk (Laurentia fluviatilis). Laurentia er en lavtvoksende, stedsegrønne flerårige forsynet med små, lyse-grønne blade. I foråret udstiller det et væld af sarte, pastel blå, fem-grafitmine blomster. Ud over kærlig skygge, er denne plante delvis til fugt. Laurentia gør en attraktiv springtime grænse plante eller tilføjelse til en semi-vilde skov haven. Det er hårdfør i USA Department of Agriculture voksende zoner 6 til 8--en region, der omfatter store dele af det sydlige USA.

Tusindstråle Foamflower

En anden hentning skygge-elskende bunddække er Tusindstråle foamflower (Tiarella cordifolia). I modsætning til laurentia bærer Tusindstråle foamflower store, prangende blade. Denne flerårig urt i familien Stenbræk er indfødte til skove i det østlige USA og Canada, New Brunswick syd til Georgien. Når en modne højde på under 1 fod, breder sig ud til at dække et bredt område. Tusindstråle foamflower vokser bedst i fugtig, veldrænet, sure jord rig på organisk materiale. Fra April til juli sender det op fod lange spir encrusted med fine sne-hvide blomster med en skummende skum-lignende udseende, som anlægget er navngivet.

Hosta

Hosta slægten omfatter 50 til 70 arter af skygge-tilbedende planter, der gør fremragende jorden dækker. Hostas danne typisk rigelige klumper af store grøn eller grøn og hvid dybt skimmeldannelse, ovular, spidse blade. Disse planter ny landskaber med en følelse af frodige vitalitet. De er rost af gartnere trives i områder foragtet af græs.

Hostas nyde fugtig, frugtbar jord. Deres unge blade er ofte truet af snegle, mens i modenhed tiltrækker de sultne hjorte. De fleste hosta arter er hårdfør i zoner 3 til 9, eller meget af USA. De er hjemmehørende i Korea, Kina og Japan. (Se Reference 3)

Påfugl Moss

Påfugl moss (Selaginella uncinata) er ikke en ægte moss, men snarere en lavtvoksende, skygge-elskende plante. Denne semi-stedsegrønne bærer metallisk blå-grønne blade ligner i udseende af enebær. Påfugl moss anlæg nå højder på 6 inches og spreder i op til 2 feet. De trives i rige, fugtig jord og bære ydmyge kegler i stedet for blomster. Med oprindelse i Kina, er denne plante hårdfør i zonerne 6 til 10.

Fælles Wintergreen

Fælles wintergreen (Gaultheria procumbens), også kendt som spreder wintergreen eller teaberry, er en elskede stedsegrøn staude, der danner krybende måtter af voksagtig, mørkegrønne blade. I foråret producerer det små, bleg pink, urn-formede blomster, der senere viger til klynger af små, runde, røde bær. Disse bær er spiselige. Selv stedsegrønne, bliver blade af wintergreen overdækket med lilla i efteråret. Når knust, udsender denne løv en frisk, minty duft. Fælles wintergreen er hårdfør i zoner 3 til 7.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com