Hvordan man beregner skygge fra træer

January 24

Hvordan man beregner skygge fra træer

Løvfældende og stedsegrønne træer giver naturlige skønhed og visuel appel til urbane landskaber og land haver. En vigtig fordel ved træplantning er at give skygge til UV-beskyttelse og energieffektivitet. Træer plantet for at give skygge nær hjem terrasser, indkørsler og fortove, eller i parker eller langs byens gader og parkeringspladser, medvirke til at reducere mængden varme absorberes af sten og beton. Et træ skygge faktor refererer til den samlede mængde sollys blokeret af træet. En grundlæggende forståelse af hvordan man beregner skyggen enhver given træ vil give vil gøre det muligt for dig at bestemme træet afstand og plantning steder.

Instruktioner

•Calculate området eller mængden af skyggen fra et træ med trigonometri. Først afgøre solens højde (for en specifik time, dag, måned og breddegrad). Dernæst skal måle du størrelsen af kronen eller baldakin og derefter den omtrentlige højde på træet. (Bestemme arter af træer i din landskab, måle deres nuværende højde og crown størrelse og gøre opmærksom på deres sandsynlige størrelse på modenhed.) Ved hjælp af disse målinger, trekantsområdet mellem træer højde, vil crown størrelse og højde afspejle længden eller træets skygge.

•Measure de bredeste og smalleste punkter af træ spredning, derefter gennemsnitlig disse målinger til at beregne træets krone spredning. Krone spredning af en given træ betyder blot området grenene dækning. (Størrelsen af kronen sprede vil ændre og øge som træet modnes.) Størrelsen af kronen spredt er en faktor i fastsættelsen af skygge et træ giver.

•Indstil dit træ med en clinometer højde. Dette er en handy værktøj, der anvendes i skovindustrien. Du kan købe værktøj fra isenkræmmere eller hjem og haven Centre. Værktøjet beregner afstanden og vinkler for at vurdere højden. Følg pakke instruktioner for at finde ud af højden. Ved at kombinere forventet højden af træet med kronen spredes, vil du opnå en temmelig nøjagtigt skøn af træets samlede skygge faktor.

Tips & advarsler

  • Planlægge, før du planter. Træer er den længste levende plante vi føje til vores landskaber og kræver en smule omtanke. Når du planlægger placeringen af skygge træer til nåde dit landskab, overveje konsekvenserne af træ skygge på den foreslåede plantning placering. Omfatte crown bredde på modenhed, habitat, højde og blad tæthed af du træplantning. Der er bogstaveligt talt hundredvis af forskellige træarter, hver giver en forskellige mængde af skygge. Løvfældende træer giver skygge kun i blad; stedsegrønne træer kaster deres skygger året rundt.
  • Skygge afgivet af et træ vokser på plant underlag vil være længere end et træ plantet på en skråning eller bjergskråning.

© 2019 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com