Hosta planter

August 18

Hostas er hårdfør, let at vokse urteagtige stauder. Native til Asien, de blev indført til USA omkring midten af 1800-tallet. De varierer meget i størrelse og farve afhængig af sort. Hostas arbejde samt grænser langs fortove, stier og blomsterbede. De gør også attraktive container planter.

Identifikation

Hosta planter spænder i størrelse fra kun et par inches rundt at nå mere end 8 fod i diameter, afhængigt af sort. Nogle hostas har hjerteformede blade, mens andre har lanse-formede blade. De varierer i farven fra mørk grøn til lys grøn, blå, guld eller hvid, og mange arter er brogede, hvilket betyder, at bladene har flere farver eller gråtoner. De varierer også betydeligt i tekstur. Nogle arter er glat og har tynde blade, mens andre er tyk og grov. Hostas producere duftende blomster, der spænder fra bleg lilla blå eller hvid.

Dyrkning

Hostas er hårdfør til US Department of Agriculture zoner 3 eller 4, afhængigt af sort. De foretrækker steder med lys eller dappled skygge og vokser bedst i næringsrig, fugtig, veldrænet jord. De kræver omkring en tomme af vand hver uge, hvis plantet i skyggen; Hostas, der vokser på solrige steder kræver mere vand. Disse planter drage fordel af en standard haven gødning som 10-10-10. De vokser også bedre, hvis de har mellem 2 og 4 inches af muld omkring rødderne at holde ukrudt fra invaderende og fastholde fugt og næringsstof niveauer.

Plantning Hostaer

Plante din hostas i løbet af foråret før vejret bliver varmere. Dette vil give planter tid til at blive fuldt ud etableret før vejret bliver for varm. Kontroller dine valg nøje for insekter eller sygdomme før du køber. Du kan købe hostas som nøgne rod divisioner eller som potteplanter. Hvis du køber plante som en bare-root division, suge det for omkring en halv time i lunkent vand før plantning. Grave et hul med en lille kegle i bunden. Spredt rødder ud i hullet og dække over med jord. Hvis du køber anlæg i en container, løfte det omhyggeligt fra jorden og ryste overskydende snavs. Placere planten i hullet på omkring det samme jord niveau, som det var i sin gryde.

Hosta problemer

Flere sygdomme og skadedyr påvirker hosta planter. Hosta virus X forårsager gulfarvning og pletter på bladene, og alvorligt angrebne blade kan visne op og falde fra anlægget. Andre vira, der forårsager lignende symptomer omfatter tomat ringspot, impatiens nekrotisk spotte virus og tobak rattle virus. Bakteriel bløde rot årsager visne eller gult løv og rådner op i nærheden af blad stængler, i sidste ende forårsager komplet anlæg kollaps og død. Sneglene er hyppige skadedyr i fugtigt vejr. De lever under plante blade, muld eller klipper og kommer ud om natten for at fodre på hosta blade, tygge grimme huller i løvet.


© 2019 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com