Når en hortensia blomstre?

March 11

Når en hortensia blomstre?

Hortensiaer er almindeligt dyrket som landskab planter i mange dele af USA. Kendt for store, prangende blomsterklaser, der blomstrer i et spektrum af farver afhængigt af sorten, nå hortensiaer typisk 3 til 6 fod i højden og om samme bredde. Hvad tid på året hortensiaer blomstre afhænger af en række faktorer, herunder sort, klima og beliggenhed.

Sorter

Forskellige hortensia sorter blomstrer på forskellige tidspunkter, så at vide, hvilken type af hydrangea du har kan hjælpe dig med at afgøre, hvornår det vil blomstre. Pegee hortensia, for eksempel, blomstrer tidlig om sommeren, mens klatring hortensia blomstrer i midten af sommeren. Generelt dog hortensiaer er sommeren bloomers og nogle, som glat hortensia og oakleaf hortensia, kan blomstre hele sommeren lang under de rette betingelser.

Klima

Klima også spiller en rolle i Hvornår hortensiaer blomstre. Disse planter er generelt egnet til varme klimaer, selv om nogle vil vokse godt i New England. De fleste hortensiaer bloom før i syd. Glat hortensia, for eksempel, blomstrer fra maj til juni i Georgien, og fra slutningen af juni til September i Ohio. Oakleaf hortensia blomstrer i juni i Georgien, og fra juli til September i Ohio.

Beskæring

Beskæring er afgørende for ideel vækst og blomstrer i hortensiaer, men forkert beskæring kan forhindre disse planter blomstrer på alle. Beskæring tid kan være en smule kompliceret, selv, og afhænger af sorten. De fleste hortensiaer, herunder storbladet og oakleaf hortensia, blomstrer på det foregående års vækst eller "gamle træ." Disse sorter bør beskæres efter blomstring. Andre, blomstrer som panicle og glat hortensia, på det aktuelle års vækst, eller "ny træ." Disse sorter bør beskæres i slutningen af vinteren eller det tidlige forår, før vækst starter.

Overvejelser

Det er også vigtigt, at du plante hortensiaer under de bedste mulige betingelser for blomstrende. Først skal du vælge en sort, der er bedst egnet til dit område. Panicle hydrangea er den mest kulde-hårdfør sort, vokser godt i USDA hårdførhed zoner 3 til 8. Storbladet hydrangia er mere velegnet til varmere klimaer, trives i zoner 6 til 9. De fleste hortensia vokser bedst i fugtig, men veldrænet jord og delvis skygge, men forskellige sorter kan have lidt forskellige ernæringsbehov, så tale med en lokal ekspert, der kan hjælpe dig med match planter til de særlige forhold i din baghave.


© 2019 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com