Er blomsten på en plante, basilikum giftige?

October 2

Er blomsten på en plante, basilikum giftige?

Dyrkes for sine duftende velsmagende blade, har basilikum (Ocimum spp.) mange arter og sorter. De mest almindeligt dyrket er sød basilikum (Ocimum basilicum). Native til Asien, basilikum er en hårdfør til US Department of Agriculture plante hårdførhed zoner 9 til 11 bud staude og er vokset som en årlig på verdensplan. Bladene bruges i regionale madlavning og dufte og aromaer. Langt fra at være giftig, basilikum blomsterne er spiselige og kan bruges som en salat ingrediens eller en garniture.

Beskrivelse

Et medlem af mint familien, basilikum har firkantede stængler og modsatte blade, som kan være puckered, glat, skinnende eller plisseret. Blomster vokse i en terminal spike og er grupperet i hvirvler rundt om stilken. Duft og smag kommer fra æteriske olier produceret af kirtler på bladene, stilken og blomster. Disse olier omfatter sødt smagende methyl chavicol, linalool med en blomstret duft og eugenol med smagen af nelliker. Forskellige sorter har forskellige kombinationer af æteriske olier i planterne. Basilikum blomster indeholder de samme kemikalier i bladene, men de har en mildere smag.

Basilikum sorter

Basilikum kommer i en række blad og blomst farver og varianter. Lilla-Ærenpris sorter er dekorative i haven og har mørkere blomst farver. "Røde Rubin" (Ocimum basilicum purpurascens "Røde Rubin") har dyb rød-lilla blade med en stærk krydret smag og lavendel blomster. Mild-aromatiseret "Purple Ruffles" (Ocimum basilicum "Purple Ruffles") par pink til lavendel blomster med lilla blade brogede med grøn. "Ararat" (Ocimum basilicum "Ararat") er en pink-blomstrede, sødt smagende arvestykke med lakrids smag. Bladene er grønne stribede med lilla. Grønne sorter med hvide blomster omfatter "Genovese," den traditionelle pesto sort, og "Sød grøn." Pink-blomstret "Nufar" er en hybrid resistent over for Fusarium visnesyge. Hvid - blomstret "Krydret Globe" (Ocimum basilicum minimum "krydret Globe") er en kompakt, lille endivie plante med en stærk, krydret smag.

Basilikum blomster

Typisk af mint familie, basilikum blomster har en øvre og en nedre læbe, der omgiver en rørformet hals. Blomsterne emerge fra bægerblade, der er som regel den samme farve som bladene. Stilke af blomstrende lilla endivie sorter egner sig til blomsterarrangementer. Basilikum blomster er brugt til at smag eddike og olie blandinger. Blomster spredt på tværs af salat greens eller på toppen af kogt pasta tilføje præsentationen og smag. Blomster fra sødere smag sorter egner sig til pynt frugtsalater. Herb Society of America nævner selv kandiseret basilikum blomster.

Voksende basilikum

Så frøene udendørs, når alle faren for frost er forbi. Dyrke planter i fuld sol for bedste smag. De fleste mennesker vokse basilikum primært til sine blade og blomst produktionen er sekundær. For gode afgrøder af blade, begynde at høste stængler ved at skære dem ned til den nederste tredjedel af planten hver tre til fire uger for at øge forgrening og forhindre blomstring. Når sød basilikum begynder at blomstre, bladene blive bitter og blad produktionen stopper. Hvis du vokser basilikum primært for blomster, tillade dem at blomstre uden beskæring væksten tilbage. Knivspids off blomst stængler og høste de enkelte blomster. Disse planter vil være shorter-lived end dem, der hele tiden skæres tilbage til produktion af blade, så plante frø til efterkulturer omkring tre uger fra hinanden.


© 2019 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com