Apple Seed vækst

August 10

Apple Seed vækst

Start et æbletræ fra frø er et sjovt projekt for et hjem gartner, og kan være en perfekt videnskab projekt i grundskoler. Børn finder det spændende at gemme frø fra æbler de spiser og derefter se nye, små træer udvikle sig over tid. Det er ikke svært at spire æble frø. Dog kan de resulterende æbletræer ikke producere en ønskelig frugt.

Frø eller ukønnet reproduktion?

Kommercielle æbletræer er ikke vokset fra frø. De gengives af Beskæftigelsesmaterialer stiklinger eller ved podning til etablerede rodstok. Æbler, der dyrkes på disse træer vil være identisk med æbler fra overordnede træer, så producenterne kan være sikker på at få de egenskaber, de ønsker: farve og smag af æble, antallet af voksende dage skulle modne frugt, højde på træet, klima præference og mange andre. Frø, men er tilbøjelige til at producere et træ meget forskellige fra den overordnede træ, viser egenskaber fra begge forældre samt remote forfædre.

At vælge frø

Omkring 30 procent af æble frø vil spire med succes under gunstige betingelser. Hvis et hjem gartner planter 10 æble frø, vil omkring tre af dem begynde at vokse. Plantning frø fra en lokalt dyrket og friskhøstede apple vil øge chancen for at have levedygtige æble frø.

Stratificering af frø

I naturen drop æble frø fra træet indkapslet i frugt. Løbet af vinteren, er frugt rådner og frø kabinettet blødgjort ved udsættelse for fugt og ved gentagne fryse/tø sekvenser. Når vejret bliver varmere igen, spirer frø. Gentage processen ved at placere æble frø i en pose med fugtig sphagnum og køle dem. Posen skal være lukket stramt og afholdt i mindst otte uger.

Såsæd

Vokse hver frø i en enkelt gryde fyldt med en spireevne jord blanding. Plante frø omkring 1/2 til 1 tomme under overfladen af jorden. Hvis frøene begyndt at spire i køleskabet, plante det tættere på overfladen. Holde jorden jævnt fugtig. Holde gryder i et varmt, svagt oplyste område, indtil nye vækst er synlig over jorden. Efter dette, vil sætteplante skal et solrigt sted.

Voksende

Du kan plante planter i haven, efter at de har flere blade, eller du kan dyrke dem i Potter og plante dem i efteråret når de unge planter er i dvale. Efter, at behandle de små træer som kommercielt vokset æbletræer. Husk unge træer er usandsynligt, at have nogen frugt på alle indtil de er mindst seks år gamle.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com