Hvad er den Germinating proces for ærter?

03/29/2012 by admin

Hvad er den Germinating proces for ærter?

Gamle grækere og romere nød at spise ærter. De blev bragt til den nye verden af tidlige kolonister. På Jamestown var afgrøderne rigelige. Ærter er i dag et dagligt syn i mange amerikanske måltider, bidrager høje niveauer af vitaminer til kosten. Ærter, cool-vejr afgrøder, er nemme at dyrke og tage lidt plads i haven.

Timing

Selvom ærter er koldt vejr afgrøder og kan tåle noget frost, kan frø, der sidder i kolde jord rådne. Den måde at komme omkring dette er at starte frø indendørs og omplante dem ind i haven, når jorden varmes en smule. Ellers vent indtil jorden i haven når mindst 45 grader Fahrenheit til at plante ærter. Når jorden er 40 grader, tager det ærter over en måned til at spire. Når jorden er 60 grader, spirer de hurtigt - normalt i en uge.

Forberede frø

Ærter, ligesom andre bælgfrugter, lave kvælstof fra atmosfæren ned i jorden. De gør dette med et bakterier kendt som rhizobia. Det er en god idé at podes ært frø med bakterier før plantning. Den nemmeste måde er at hælde pulveret, tilgængelig på større planteskoler, ind i en pose, smide frø og ryste posen for at belægge dem. Kontroller, at du køber inoculant, der angiver, at det er til brug på ærter. Plantefrø umiddelbart efter ansøgning.

Jord og plantning

Tilføje 3 til 4 inches af kompost til plantning jorden, hvis du direkte-frø i haven. Skubbe ærter 1 tommer dybt ned i jorden, 1 tomme fra hinanden. Hvis du planter mere end én række, plads dem 18 til 24 inches fra hinanden. Hvis du starter frøene indendørs, bruge en soilless plantning medium i potter eller lejligheder. Plante frø 1 tomme dyb og beholderen anbringes i et område med lyse, men indirekte sollys. Holde mediet fugtig på alle tidspunkter under spiring.

Overvejelser

Installere et gitter system, enten før eller umiddelbart efter plantning. Mange gartnere bruger ært netting, men en wire espalier virker lige så godt. Når ærter dyrkes tæt sammen skygge de jord, hvilket gør det vanskeligt for ukrudt til at vokse. De også hjælpe med at holde jorden fugtig. Hvis du dyrker din spredt fra hinanden, muld jord omkring ærten planter. Pluk ærterne når bælgene er fuld. Venter for længe at høste resultater i hårde bælg.

Relaterede artikler