Gødning for bønner & tomater

November 3

Gødning for bønner & tomater

Grønne bønner og tomater er begge have grøntsager, men de har lidt forskellige ernæringsmæssige behov. Begge med fordel lave niveauer af kvælstof tidligt i sæsonen til at fremme stærk rodvækst. Ekstra kvælstof holder senere planterne vokser og producere blade og frugt. Grønne bønner er købedygtig lave kvælstof fra luften i jorden, gøres tilgængelige for afgrøder, der dyrkes det følgende år.

Jord Test

Før du anvender gødning til bønner og tomater, skal du sende en jordprøve til et universitet udvidelse jord lab eller en kommerciel lab. Inden for et par uger, vil du modtage en detaljeret jordanalyse, der angiver niveauet af næringsstoffer i jorden allerede, og pH i jorden og mængden af organisk stof i jorden. Jord test er billig og vil hjælpe dig med at afgøre præcis hvilke næringsstoffer dine planter har brug for.

Jord ændringer

Sprede 2 inches godt rådnet gødning eller kompost på jorden i efterår eller tidlige forår, og indtil det i en dybde af 6 inches inden plantning af bønner og tomater. Tomater og grønne bønner har brug for fugtig, veldrænet jord, og tilføje organisk materiale forbedrer både. Husdyrgødning og kompost frigive kvælstof og andre næringsstoffer i jorden, mindske behovet for ekstra gødning.

Befrugtende tomater

I mangel af en jord test, grave 1 lb. lav-kvælstof gødning, som en 8-32-16 formel i jorden før plantning tomater. For meget kvælstof tilskynder tidligt grønne vækst på bekostning af frugt. Sidedress tomatplanter med 3 1/2 lbs. calcium nitrat pr. 100 fødder af rækken når de første frugter er på størrelse med en fjerdedel. Anvende en anden ansøgning efter de første modne frugter er høstet, og en tredje ansøgning fire uger senere. Calciumnitrat indeholder kvælstof til boost vækst og calcium, hvilket minimerer blossom ende rot.

Befrugtende grønne bønner

Grave 2 kopper af 5-10-10 gødning pr. 100 fødder i række 6 inches dybt ned i jorden før plantning grønne bønner. Hvis du har frugtbare jord, en anvendelse af gødning kan være tilstrækkeligt. Men hvis du har dårlig eller sandet jord, sidedress bønner når planterne begynder at producere blomster og bælge med 2 kopper ammoniumnitrat (33-0-0) pr 100 fødder af rækken. Vand gødning i efter ansøgning, og passe på ikke for at få gødning på planter blade.


© 2019 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com