Elefant ører og gift

May 29

Med overdimensionerede blade og dramatiske grøn farve, kan elefant øre planter tilføje en tropisk look til dit hjem. Fordi planten er klassificeret som en oxalat, bør det holdes væk fra nysgerrige børn og kæledyr.

Gift

Blade og stilke af en elefant øre planten indeholder oxalsyre. Oxalsyre indeholder oxalsyre krystaller, som er lille og formet som takkede bits af glasskår. Hvis et barn eller en pet spiser en del af en elefant øre, er det disse krystaller, der forårsager problemerne.

Symptomer

De skarpe krystaller i elefant øre plante forårsage brændende og hævelse af mundtlige væv. Kvalme, diarré og hals hævelse kan forekomme, hvis anlægget er slugt. Sap kan få i et barns øjne og forårsage brændende og hævelse der. I svære tilfælde, kan en meget opsvulmet hals forårsage åndedrætsbesvær.

Behandling

Det første skridt i behandlingen er at fjerne alle spor af oxalsyre krystaller. Tør og vaskes væk alle spor af anlægget fra en persons mund og hud. Bruge en haveslange, hvis det er nødvendigt at vaske ud en hundens mund. Koldt vand og fødevarer kan lindre irriteret mundtlige væv. Hvis symptomerne ikke bliver bedre, skal du kontakte en giftkontrolcenter, læge eller dyrlæge.


© 2019 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com