Store grønne orme på tomatplanter

January 17

Store grønne orme på tomatplanter

Ved nærmere eftersyn af et nibbled blad er det ikke ualmindeligt at finde en stor grøn orm lurer på din tomatplanter. Kendt som hornworms, disse skadedyr er omkring 3 til 4 inches i størrelse og er meget destruktive.

Tomat Hornworm

Tomat hornworms er medlemmer af familien møl. De er store grønne eller brune larver at tunnelen i frugt og stængler. De unge larver kan spise huller i bladene. Tomat hornworm kan let identificeres af de V-formede varemærker langs sin side. Denne hornworm har en mørk grøn eller sort horn på dets bageste.

Tobak Hornworm

En lignende grøn larve til tomat hornworm findes også på tomatplanter trods sit navn. Tobak hornworm har diagonale hvide striber. Dens bageste horn er en rød farve og buet lidt. Begge orme kan være svært at få øje på og er nemmere at finde i skumringen, når de flytter til ydersiden af anlægget.

Parasitized Hornworm

Disse kan identificeres som en grøn hornworm dækket af små hvide kokoner. Kokonerne er æg af de snyltehvepse og rovdyr af hornworm. Disse bør ikke blive dræbt. Det er bedst at fjerne den fra planten, og placere i en krukke med ingen låg. Hvepse vil udklækkes, dræbe deres vært, og starte jagt ned flere hornworms.


© 2019 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com