Blå Valmue planter kommer tilbage hvert år?

January 29

Himalaya blå Valmue (Meconopsis betonicifolia) er eftertragtet af gartnere til sin ægte blå blomster og præference for shady websteder. Mens det vokser let for nogle, har det et ry som en udfordrende haveplante for mange, fordi det er normalt kortvarig. Det er en flerårig, hårdfør til US Department of Agriculture klimazoner 3 til 8 og vender tilbage hvert år i sin indfødte Alperne, men det trives ikke godt i dyrkning.

Dyrke

Blå valmuer er monocarpic, hvilket betyder, at de blomstrer, sat frø og dør. Gartnere har opdaget, de kan forlænge levetiden på anlægget ved ikke at lade det blomstrer det første år. Pick off enhver knopper at form, lad planten dø i efteråret, og du bør få en sund plante med flere blomster det følgende år. Lad disse gå til frø, gemme nogle frø og lade nogle frø fald, for at frembringe frøplanter næste forår. Plant den gemte frø næste efterår for at etablere en to-årig cyklus af blomstrer.

Kultur

Somrene er kølige og fugtige i Himalaya, hvor den blå Valmue vokser vildt. Den lever i veldrænet, sure jord på kanten af skove i lys skygge. Den trives i temperaturer på mellem 50 og 60 grader Fahrenheit, så det har brug for en cool site i din have, direkte sol. Langvarig temperaturer over 80 grader vil dræbe det, så det er ikke en god plante til steder med varme somre. Som det kunne forventes, har gartnere i Pacific Northwest, Irland og England de bedste held med det.

Plantning

Vælg en skyggefulde del af haven og bland en sure plantning kompost half-and-half med jorden, når plantning. Barkflis med en syre materiale som kompost, spaghnum sphagnum eller savsmuld. Vær sikker på at vand planten regelmæssigt. Ligesom hortensiaer, kan blå valmuer bliver pink eller lavendel, hvis jorden er for basisk.

Skadedyr

Sneglene er en pest af unge planter, så drys en økologisk slug agn omkring Valmue efter plantning det eller over området hvor du har seedet det. Forny agn, så snart det forsvinder. Spider mider er en anden fælles skadedyr. Hold øje med dem og behandle med en passende pesticid, før de bliver utallige.


© 2019 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com