Hvad sker der, når hybridfrø er plantet?

March 22

Dyrkning af planter fra frø er en favorit aktivitet med mange gartnere. Placere frøene i pottemuld mix eller jord og klappede dem forsigtigt på plads og derefter venter er for dem at spire en årlig ritual. Men så mærkeligt det end kan lyde, ikke alle frø er egnet til dyrkning.

Om frø

Frø form som en blomstrende del af en plante dør. De er den første fase af udviklingen af den næste generation. Hvert frø har alle de genetiske komponenter skulle vokse ind i en ældre plante. Frø kan være mange forskellige former og størrelser, afhængig af arten. Nogle frø er indeholdt i en shell som en acorn eller valnød. Andre, har såsom apple og græskarkerner, kun en tynd belægning for at beskytte dem indtil spiringen.

Hvad er en Hybrid?

Planter er normalt klassificeret som åben bestøvning eller hybrid. En åben-bestøvet plante er det naturlige afkom af en sort. Arvestykker er åben-bestøvet planter, der har været stort set uændret i mange år. Dagens arvestykke tomatplante kunne være næsten det samme som en tomat fra et århundrede siden. Hvert år frø fra en Åbn-bestøvet planten vil producere en lignende plante den følgende sæson. En hybrid er en kombination af to forskellige sorter af samme art. Planteavlerne udvikle hybrider af særlige grunde. Hybrid blomst planter kan producere mere farverige eller større blomster, mens hybrid frugt og vegetabilske planter kan være stærkere, mere ensartede i størrelse eller flere sygdom tolerant end open-bestøvet. Da planterne er genetiske kombinationer, er deres frø uforudsigelige.

Hybrid historie

Tidlig henvisninger til hybride planter kommer fra naturforskere i amerikanske kolonier, der har bemærket nogle majsplanter syntes at være en blanding af forskellige typer. De spekuleret på, at hybrider var forårsaget af vinden bærer frø. Forskere udført eksperimenter i mange år på hybridisering og så, at det ofte resulteret i højerestående planter. Henry Wallace, en landmand fra Iowa, begyndte at studere majs hybrider i 1913 og i 1920-erne grundlagde det første selskab til at udvikle hybridfrø til kommerciel brug. Ifølge "The principper for plante genetik og avl," var mindre end 1 procent af majs frø hybrid i 1930 ' erne sammenlignet med næsten 100 procent i dag.

Købe frø

Frø pakker til salg i havecentre eller andre detailbutikker indeholder ofte hybridfrø. De er populære hos mange gartnere, fordi hybride planter er ofte større, stærkere og mere produktive end nonhybrids. Hybridfrø er som regel dyrere på grund af omkostningerne til udvikling. Hvis du ikke har noget imod at købe og plante nye frø er hvert år derefter hybrider et godt valg. Se på pakken at se Hvis etiketten siger "hybrid." Pakken vil også give klima anbefalinger for denne art. Nogle hybridanlæg, hvor der er udviklet til specifikke dyrkningsforhold, så vælge dem, der er rigtige for din region. USDA plante hårdførhed Zone kort er en god kilde til at identificere din klima.

Gemme frø

Mange gartnere gerne samle frø fra deres planter og gem dem til at plante de følgende år. Selvom det kan være en interessant måde at eksperimentere og spare penge, er det ikke en god idé med frø fra hybride planter. De fleste hybridfrø vil spire, og dem, der vil producere ringere prøver eller planter med forskellige kvaliteter. I stedet for plantning frø fra en hybrid plante det er bedst at bare købe nye frø.


© 2019 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com