Sundhedsmæssige virkninger af Vinyl badeforhæng

November 5

Sundhedsmæssige virkninger af Vinyl badeforhæng

I 2008 lancerede Center for sundhed, miljø og retfærdighed (CHEJ) en national kampagne for at få forhandlere til at stoppe med at sælge badeforhæng med farlige polyvinylchlorid (PVC) plast kemikalier. De forhandlere, der var i fokus i kampagnen omfattede Target, Wal-Mart, Kmart, Sears og Bed Bath & Beyond. Badeforhæng er ikke de eneste produkter, der indeholder PVC, der fare for menneskets sundhed. PVC er også fundet i jule træer, legetøj, baby hagesmækker, madkasser, have slanger og elektronik. PVC indeholder kemikalier, der forårsager en lang række sundhedsproblemer og er blevet fjernet fra mange produkter, herunder mange mærker af badeforhæng, da kampagnen CHEJ begyndte i 2008.

Phthalater

Vinyl badeforhæng indeholder høje niveauer af phthalater herunder diisononyl phthalat (DINP) og di (2-ethyl hexyl) phthalat (DEHP). I henhold til CHEJ, forårsage phthalater reproduktive problemer, herunder sperm skader, for tidlig bryst udvikling og forkortet graviditet. Ligesom mange af de kemikalier, der findes i vinyl badeforhæng, phthalater er kemisk bundet ikke til forhænget og sprede op i luften, udgør en betydelig risiko for mennesker og dyr.

Tungmetaller

Cadmium, bly, kviksølv og chrom blev fundet i vinyl badeforhæng. Disse kemikalier kan forårsage farlige fysiologiske effekter, herunder træthed, høretab, anfald, hjerneskade, kvalme, kolik, forstoppelse, hypertension, kronisk nefropati, anæmi, unormale sædceller, fosterskader og aborter/dødfødsler. I tilfælde af ekstreme toksicitet, kan disse kemikalier være dødelig (selv om det beløb, der er nødvendige for fatal eksponering ikke er indeholdt i vinyl badeforhæng).

Organotins

Dibytyl og monobutyl tin blev fundet i 60 procent af badeforhæng testet af CHEJ. Organotins påvirker huden, immunsystemet, leveren, centralnervesystemet og reproduktive system. Varme og fugtighed bidrage til fordampning af disse kemikalier (som miljø i en varm og dampende badeværelse).

Miljømæssige virkninger

Mange af de kemikalier, der findes i vinyl badeforhæng sive ned i jorden og opbygge i økosystemer, ifølge Washington Toxics koalitionen. Høje niveauer af phthalater er blevet fundet i Puget Sound og har haft en negativ effekt på dyrelivet der. Disse kemikalier rejse gennem kloaksystemet og sive ind i grundvandet.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com