Gøre enårige eller stauder kommer tilbage hvert år?

March 21

Gøre enårige eller stauder kommer tilbage hvert år?

Årlige blomster kommer ikke tilbage hvert år. Hvis du ønsker en bestemt type af etårig plante at være en permanent del af din have, skal du plante nye frø eller stiklinger hvert år. Stauder, men vender tilbage år efter år. Nogle blomster fungere som enten en årlig eller en staude afhængigt af den geografiske region. Nogle stauder kan fungere som enårige når plantet i varme klimaer, der giver mulighed for hurtig voksende og lang blomstring sæsoner. Når det bruges i koldere klimaer, der har kortere vækstsæsoner udføre disse samme planter deres roller som stauder.

Definition af årlige blomster

Morgenfruer, impatiens og petunias er eksempler på årlige blomster. Etårige planter er planter, der afslutter deres livscyklus fra plantning til døden, i en vækstsæson. Hele blomsten, herunder rødder, stængler og blade, die, når vejret bliver koldere. Den eneste overlevende del af en årlig er frø. Etårige planter har tendens til at have mere farverige blomstrer, der holder længere end blomster af stauder. Deres vækstsæson normalt løber fra forår til efterår.

Definition af stauder

Nogle eksempler på stauder er Hostaer og daylilies. Disse typer af blomster vokse for tre eller flere år. Blomsterne vare ikke så længe som enårige; men nogle stauder--som Lenten rose, sparsommelighed og rock karse - har den ekstra fordel af at holde deres løv året rundt. I de fleste staude, hele toppen af planten dør tilbage, men Rodsystemet er fortsat. Dette tillader dem at vokse igen den følgende sæson.

Enårige Versus stauder

Du kan vælge at plante enårige, hvis du nyde skiftende din haven år til år eller ved hjælp af blomster, der blomstrer hurtigt og sidst længere i vækstsæsonen. Stauder måske være en bedre løsning, hvis du ikke nyder plantning nye blomster hvert år på grund af arbejde eller udgift involveret. Blande de to typer at sikre varierede blomstrende gange og fortsatte løv i hele vinterhalvåret er en fantastisk måde at høste fordelene af hver.

Overvejelser

Nogle planter passer ikke pænt ind under kategorien af årlige eller flerårige. Disse planter er kaldet biennaler, fordi de kræver to fulde vækstsæsoner at fuldføre deres livscyklus. Frø af den toårige plante normalt producerer en lille plante eller blade uden blomster i det første år. I det andet år, vil denne type anlæg fuldt vokse stængel, blade og blomster. Toårige begynder at opføre sig som en årlig i denne anden sæson, blomstrende og derefter dø helt, forlader kun frø i live. Et eksempel er Fingerbøl, hvilke sætter op en spir af bloom sit andet år, sætter frø og dør ud. Gartnere kan fejl biennaler for stauder, fordi nye planter udvikler sig fra frø, ofte i samme område som moderplanten.


© 2019 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com