Hvad er forskellen mellem Caulk & fugemasse?

June 12

Hvad er forskellen mellem Caulk & fugemasse?

Mange mennesker bruger udtrykkene "caulk" og "fugemasse" flæng, da de tjener lignende funktioner. Men der er vigtige forskelle mellem disse to produkter.

Bruger

Både caulks og fugemasser anvendes til at udfylde huller eller revner mellem byggematerialer.

Elasticitet

Den væsentligste forskel mellem en caulk og en fugemasse er elasticitet. Caulks er temmelig stiv når tør, og er beregnet til brug i områder med minimal udvidelse og sammentrækning. Fugemasser er lavet af fleksibelt materiale - oftest silikone - hvilket gør dem ideelle til områder tilbøjelige til udvidelse og sammentrækning.

Ansøgning

Caulks og fugemasser anvendes normalt på samme måde, med en fugepistol. Af denne grund, er fugemasser ofte omtalt som "caulk."

Fordele og ulemper ved Caulk

Akryl caulks er males, og udstrygningspræparater kan renses op med vand. Men deres begrænsede elasticitet gør dem modtagelige for revner i områder, der oplever temperaturen svinger. De også tørre ud over tid.

Fordele og ulemper ved fugemasse

Fleksibiliteten i silikone fugemasse tillader dem at holde en vandtæt forsegling selv i områder med store temperatur udsving. De er dog ikke males, og snavs og spild skal renses med et opløsningsmiddel eller skrabes efter indstilling. Silikone fugemasse afgiver også kraftige dampe når frisk anvendes.


© 2019 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com