Roser til halvskygge

August 4

Roser til halvskygge

Den mest udbredte dyrket og populær haveplante, roser er kendt sol-elskere. Mens de fleste sorter relish solrige steder, velkommen nogle skygge, hvilket betyder gartnere kan plante duftende, løbende blomstrende roser i understory under høje træer eller skyggen af bygninger eller hegn. Så længe roserne få seks timer i indirekte lys om dagen, vil de give en stabil forsyning af afskårne blomster, farverige blomster og duft.

Hybrid te

Dyrkes for deres lange stængler og store blomster perfekt til buketter, er hybrid te sol-elskere. Nogle 80 nye hybrid te introduceres hvert år. Reveil Dijonnais er en guldmedalje rose, der producerer orange-rød, semi-dobbelt blomster med en mild duft. Det er en klatring hybrid te, der er skygge tolerante. Indført i 1931, kan det tåle temperaturer op til USDA zone 5, hvis vinteren beskyttelse.

Bjergbestiger

Moderne klatring og antikke vandreture roser udbrede deres blooms over 12-20-fods Stokke mens klatring op vægge eller langs hegn. Ny Dawn er en storblomstrede bjergbestiger dækket i blush lyserøde blomstrer med en frugtagtig duft. De er dobbelt-blomstret og blomstre i klynger fra juni til September gennem USDA zone 4. Også kaldet Everblooming Dr. W. Van Fleet, de er gode til espalier eller vægge og tåler dårlig jord og skygge.

Rugosa

Rugosa eller busk roser er vinter hårdfør, sygdomsresistente og kraftig gammeldags roser. Agnes producerer meget double, lys gule blomster på korte stilke, der er meget velduftende. En busket, kompakt busk, det vokser til 6 fod med lysegrønne blade gennem USDA zone 4. Agnes er godt i containere, dårlig jord og tåler skygge.

Gamle Garden Rose

Disse er roser dyrket før 1867, årets første hybrid te blev indført. De omfatter et dusin klasser fra albas bourbonerne, chinas, damask, hybrid perpetuals, mos, noisettes og te. Mlle. Franziska Kruger er en te rose fra 1879, der producerer dobbelt, cupped orange pink blomster, der er helt duftende. Det vokser til 4 fødder med mørke grønne blade i skygge. Også kendt som Grand Duc Heritier de Luxembourg, det er hårdfør til USDA zone 7.

Floribundas

Floribundas producerer blomster i store klaser af enkelt eller dobbelt blomster i lange perioder på kraftige planter. Horstmann's Roseresli er en skygge-tolerant lactuella, der frembringer kontinuerlig klynger af ganske duftende hvide blomster i store spær. God i containere eller til hække, de vokser i containere og dårlig jord. De er hårdføre til USDA zone 6.

Miniature

Miniature roser er avlet til at forblive lille, men er mere hårdføre end de fleste te Rose og voldsom bloomers. De gør godt i grænser, i containere og som enheder. Margie er en mørk rød mini med en omvendt lettere rød og en hvid øje. Det er let duftende og blomstrer i små klynger med blanke grønne blade. Det kan være uddannet til at klatre og skygge tolerante og hårdføre USDA zone 5 med vinter beskyttelse.


© 2019 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com