Forskellige metoder til bortskaffelse af affald

September 3

Forskellige metoder til bortskaffelse af affald

Bortskaffelse af affald er en bekymring i de industrialiserede lande med store befolkninger. Seneste fremskridt inden for teknologi giver sikrere metoder til bortskaffelse af affaldsprodukter. Trods disse fremskridt er stadig affald en miljømæssige sundhed bekymring. Visse typer affald er uskadeligt for miljøet, men andre er farlige nok til at berettige love og bestemmelser i visse lande for at forhindre forkert bortskaffelse af dem.

Forbrænding

Forbrænding reducerer affaldsmaterialer til deres base komponenter ved at brænde dem. Denne proces skaber varme, som derefter anvendes til energi. Biprodukter fra denne kasseringsmetode omfatter forskellige gasser og inert aske. Forbrænding producerer forskellige niveauer af forurening afhængigt af forbrændingsanlæg design og den affald bliver brændt. Dog kan filtre minimere forureningen. Forbrænding har en højere økonomisk værdi end genanvendelse fordi det er billigere at brænde affald til energi end de udgifter, der er involveret i genbrug. Det er dog dyrere end bortskaffelse i en losseplads. Forbrænding reducerer affald volumen med op til 90 procent af den oprindelige nægte. Hvis organisk affald forbrændes, kan den resulterende aske giver næringsstoffer hydroponiske løsninger. Det er den foretrukne metode til bortskaffelse af giftige kemikalier og farligt affald.

Genbrug

Genbrug er en bevarelse metode til bortskaffelse af affald. Det drejer sig om genbrug af materialer ved oparbejdning dem industrielt og dreje dem i nye eller lignende produkter. De mest almindelige genanvendelige elementer er plast, papir, glas og aluminium. Genvindingskurve findes til hjem, kontor eller offentlig brug at indsamle genanvendeligt før bliver taget til genbrugsstationer. Genbrug er den mest miljøvenlige metode til at bortskaffe affald, fordi det ikke tilføjer nogen affaldsmateriale. Ulempen ved genbrug er, at kun visse elementer, der kan genbruges, og forarbejdningsanlæg er dyre at betjene og vedligeholde.

Kompostering

Kompostering er en naturlig bionedbrydning proces, der omdanner organiske affald til vegetabilske fødevarer. Dette sker ved at lade affald til at sidde på ét sted for måneder indtil mikrober nedbrydes det. Denne proces kan blive usikre affaldsprodukter til sikker kompost. Kompostering bevarer flere næringsstoffer end forbrænding og er den foretrukne metode til bortskaffelse af organisk affald. Ulemperne er, at det er en langsom proces og kræver en masse jord.

Sanitære deponering

Affald produkter, der ikke kan genbruges eller giver en anden fordel skal gå et sted. Dette sted er som regel en losseplads. Med de seneste teknologi, kan affald deponeres på et deponeringsanlæg uden fare for at forurene grundvandet. Dette gøres ved at placere beskyttende foring under affald til at forhindre skadelige kemikalier fra siver ud i grundvandet og forurener drikkevandet. Hvert lag af affald er komprimeret og dækket af et lag af jorden. Jord med lav permeabilitet foretrækkes for deponeringsanlæg for at gøre affaldsmaterialer mindre modtagelige for lækage. Nogle deponeringsanlæg bruge hærdning materialer såsom cement eller asfalt til at forsegle hver lag af affald. Deponeringsanlæg er normalt placeret i områder uden oversvømmelser eller høj grundvand niveauer.


© 2019 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com