Kan hvidløg være vokset ud for rabarber?

November 6

Kan hvidløg være vokset ud for rabarber?

Produktive køkkenhaver er sjældent opnået uden omhyggelig planlægning og plantning. Vokser de forkerte slags grøntsager og frugter i nærheden af hinanden kan reducere udbyttet eller tilskynde til sygdom. På den anden side, kan grøntsager og frugter, der kan dyrkes sammen hjælpe hinanden. Hvidløg og rabarber, for eksempel, har samme krav, og hvidløg kan være til gavn for rabarber.

De har så meget tilfælles

Hvidløg (Allium sativum) og rabarber (Rheum x hybridum) er flerårige planter. Hvidløg er hårdfør i US Department of Agriculture plante hårdførhed zoner 4 til 9, mens rabarber er hårdfør i USDA zoner 3 til 8. De begge vokse i solrige haver med mere end seks timer i direkte sollys hver dag, selv om rabarber kan dyrkes i lyse eller delvis skygge. Økologisk rige jordbund med en pH-værdi 5.5 til 6.8 er ideel for begge, selvom rabarber kan dyrkes i jordbund med en pH-værdi går fra så lavt som 5.0.

Deres forskelle kan overvindes

For bedste smag kræver rabarber fugtig jord, der er aldrig lov til at tørre ud. Hvidløg kræver fugtig jord men kun indtil omkring midsommer. Fra Midsommer gennem høst tid må jorden tørre før vanding. Vanding rabarber lige rundt i bunden af dens stængler vil holde jorden omkring den hvidløg lavvandede rødder tør nok nær slutningen af sommeren. Godt alderen gødning eller kompost bør tilføjes til jorden i foråret og efteråret for både rabarber og hvidløg, men rabarber kræver lidt ekstra kompost i midten af sommeren. Det kan være spredt over jorden lige ved siden af rabarber stilke, selv, så ikke vil det påvirke hvidløg. Rabarber faktisk gøre ikke noget for hvidløg, men Hvidløg frastøder gulerod root fluer, codling møl, snegle, root maddiker og japanske biller. Det fungerer også som en naturlig fungicid, som er generelt til gavn for hele haven.

Give dem deres plads

Rabarber rod sæt er plantet i foråret fire til seks uger før sidst forventes hårde frost. Hvidløg bulblets eller fed er plantet på samme tid som rabarber i foråret eller i Efterår tidlige. Hvidløg plantet i efteråret vil have større pærer på høsttidspunktet end når plantet i foråret. Plant flere rabarber sæt 3 til 4 fod fra hinanden og flere hvidløg bulblets eller nelliker 6 inches fra hinanden. Ikke plante hvidløg alle tættere end 3 til 4 fod fra rabarber. Hvis det er plantet nærmere, vil rabarber blade skygge hvidløg. Dække hvidløg bulblets eller fed med 2 til 3 inches af halm om vinteren.

Fremme produktiviteten og høste

Blomster skal fjernes fra både hvidløg og rabarber, så snart de synes at tvinge plantens energi til pære og dæmme op for dannelsen. Også fjerne frø stilke fra rabarber. Høste hvidløg pærer i sensommeren når bladene bliver brune og begynde at skjule. "Lodging" eller bøjning toppe af stilke til jorden, når de begynder at slå gule tilskynder bedre pære struktur. Rabarber stilke er ikke høstet indtil det andet år efter plantning. Høste de ydre stilke, når de når 2 fod høj og planten er 3 fod bred. Aldrig tage mere end en tredjedel af stilke hvert år.


© 2019 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com