Hvordan man dyrker Pitaya indendørs

02/10/2014 by admin

Pitaya anlæg, også kaldet dragon frugt eller jordbær kaktus, er en strittende saftige indfødte til tropisk og subtropisk klima. Modne pitaya producere en sød smag spiselige frugter med lyse rød eller gul hud og stikkende grønne blade. Mens pitaya er følsomme for kulde og frost, kan du dyrke disse eksotiske planter indendørs i containere.

Instruktioner

•Forbered din beholder til plantning frø. En pitaya plante kan vokse flere fod høj, så puljen skal være mindst 12 inches dyb og 24 inches i diameter. Put grus eller småsten i bunden af puljen til dræning, så fyld beholderen tre fjerdedele fuld med pottemuld mix.

•Sæt et par frø i midten af gryden, fordelt en tomme fra hinanden. Dække dem let med jord. Vand jorden, indtil det er fugtigt at røre. Læg et stykke plastic wrap over toppen af puljen til at hjælpe jorden bevare fugten, hvilket fremmer frø spiring.

•Placer anlægget i direkte sollys, ideelt set på en sydvendt vindueskarm. Se frø dagligt til spiring. Fjerne den plastikfolie, så snart en frø spirer, normalt mellem 11 og 14 dage.

•Kapacitet pitaya anlægget to gange om ugen, at holde jorden fugtig. Sørg for at planter får rigeligt sollys til optimal vækst. Tynde planter når de er tre inches høj kun den sundeste udseende plante.

•Fertilize pitaya om en måned efter plantning. I det første år, befrugte pitaya hver anden måned. Bruge en plante gødning indeholdende 2-3% magnesium.

•Sæt en træ eller bambus plante pæl i jorden et par inches fra anlægget. Når anlægget er 6 inches høj, binde det løst til bålet med bomuld streng. Efterhånden som planten vokser, fortsætte med at sikre plante til indsatsen for støtte. Som pitaya klatrer, det kan vokse op til 20 fod høj og vil i sidste ende nødt til at blive transplanteret udendørs.

•Observe plante om natten når de begynder at producere natlig blomster. Watch for blomster til at åbne, da disse indeholder pollen, der giver mulighed for anlægget til at bære frugt.

•Kontroller frugt produktion af plantning to eller tre forskellige pitaya sorter og omplantning dem udendørs, og husk at pitayas kan tage tre til syv år at producere frugt. Nogle typer af pitaya har brug for krydsbestøvning; alle sorter kan Cross-bestøve med hinanden. Natdyr, ligesom møl og flagermus, overfører pollen mellem planterne.

Relaterede artikler