Hvad er en Thigmotropic plante?

March 2

Hvad er en Thigmotropic plante?

Planter vokse, ændre og aktivere deres blomster til at følge bevægelsen af solen over himlen. Thigmotropic planter er i stand til at visse former for bevægelse i svar til touch. Ingen plante kan komme op og gå væk, men en plante med slyngtråde kan føle sig vej langs et espalier og vokse i den retning, der gør det muligt at drage fordel af den tilgængelige støtte. Thigmotropic planter omfatter vinstokke, lianer, efeu, clematis, ærter og græskar.

Slyngtråde

En klatretråd er en struktur fremstillet af thigmotropic klatring planter, der anvendes til wrap rundt eller forstå noget for støtte. Slyngtråde kan vedhæfte til en vært plante, en nonplant understøttelse eller til andre dele af sig selv. En klatretråd kan krølle op som en fjeder så at bredbånd kan tegne plante tæt på støtte. Coil dannelsen giver også mulighed for anlægget til at absorbere og spreder energi når fabrikken flytter som svar til vind. Ifølge University of California udvikle slyngtråde ofte fra specialiserede blad strukturer, selvom nogle planter producerer slyngtråde der kan stamme fra andre dele som stilk området under blomsten.

Følsomhed

Thigmotropic planter har en følelse af touch. Ifølge Steffan Vartanian af Kenyon College er nogle planter i stand til at en finere følsomhed at røre end mennesker. Han siger, at huden kan føle en tråd, der vejer 0,002 mg når det flyttes langs huden, mens de klatring slyngtråde af nogle planter reagerer på tråd der vejer 0.00025 mg.

Negative Thigmotropism

Rødderne af de fleste planter display en form for thigmotropism, ligesom slyngtråde, de vokser i svar til touch. Fordi de har tendens til at vokse væk fra og ikke mod formålet med touch, er rodvækst sagde at blive negativt thigmotropic. Vartanian forklarer, at dette giver rødder at følge stien mindst modstand gennem jord. Derfor kan rodsystem spredes for at nå vand og næringsstoffer mest effektivt.

Differential vækst

I positiv thigmotropism flytter en plante mod kontaktpunkt. Svar på tryk, reagere celler fra klatretråd i kontakt med et objekt ved at komprimere. Dette sender et signal til cellerne på den modsatte side af klatretråd at vokse i et hurtigere tempo. Forskellen i vækstrate eller differentieret vækst, forårsager den nontouching side til aflang. Resultatet er en krumning i klatretråd mod kontaktpunkt. Ifølge Vartanian, kan nogle planter have en første hurtige coiling reaktion skyldes øjeblikkelige ændringer i mængden af vand i klatretråd celler, der fortæller klatretråd hvordan at vokse.

Misforståelser

Nogle mennesker kan fejlagtigt anser kødædende planter som Venus flytrap at være thigmotropic, fordi de bevæger sig i reaktion at røre, men denne form for bevægelse er kendt som thigmonastic: en øjeblikkelig reaktion baseret på meget hurtige ændringer i celle turgor (hvor meget vand cellerne indeholder) og ikke cellevækst. Som beskrevet af Millersville Universitet Herbarium, er en anden thigmonastic plante mimosa pudica, som lukker sine blade i svar til touch.


© 2020 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com