Log vokset-vs savsmuld Shiitake svampe

March 28

Log vokset-vs savsmuld Shiitake svampe

Shiitake svampe er en spiselig form af kommercielt dyrkede champignon. Svampene findes i helsekost specialbutikker, restorationsperioden restauranter og nogle landmændenes markeder. Der er to metoder til dyrkning af shiitake svampe, log-baserede og savsmuld forme. Begge metoder har fordele og ulemper.

Vækstmedium

Log-vokset shiitake svampe bruge vand gennemblødt hårdttræ logfiler til deres base. Savsmuld-vokset shiitake svampe bruge pre-dannet base lavet af savsmuld og andet korn blandet sammen.

Historie

Logs er blevet brugt til at vokse shiitake svampe 900 år, i Kina og breder sig til andre lande. Savsmuld former har været i brug i 1970 ' erne og er den nuværende produktionsmetode anvendt i Kina og Japan.

Timing

Log-vokset shiitake svampe har en begrænset høst tid, hovedsageligt forår og efterår, fordi de er en udendørs afgrøde. Champignoner dyrkes i savsmuld kan dyrket og høstet enhver tid af året, da de dyrkes indendørs.

Høst

Log-dyrkede svampe kan tage flere måneder at producere en afgrøde og skal høstes i hånden. Savsmuld-dyrkede svampe tage uger at producere en afgrøde og kan høstes i hånden eller maskine.

Værdi

Log-dyrkede svampe har en højere værdi og kvalitet end savsmuld-dyrkede svampe. Forskellen kan være så meget som to til otte gange prisen. Savsmuld-dyrkede svampe har en højere investering af indskudskapital skal vokse.


© 2019 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com