Udendørs legeplads tjekliste

09/02/2014 by admin

Udendørs legeplads tjekliste

Der er mange ting at overveje når du foretager en tjekliste for en udendørs legeplads. Det er vigtigt at tænke på hvordan børn kan lide at spille på legepladsen. Kan de godt lide at klatre? Kan de lide at svinge? Hvilke aktiviteter kan børnene nyde? En udendørs legeplads tjekliste tager hensyn til behovene hos børn og inddeler dem i fem grundelementer: klatring, glide, swingende, balance og fri leg.

Klatring

Klatring ofte er opdelt i tre grundlæggende kategorier af vægge, reb eller net og barer. Væggene giver mulighed for vertikal bevægelse, hele kroppen styrke og kan være alt fra klippevægge til en væg af træ med et reb at kravle op. Reb og net tilbyde børn arm og ben koordination og kan være så simpelt som et reb hængende fra et træ eller et stort netværk af cargo net knyttet sammen til formularen en struktur af klatring mulighed. Aben barer er fælles for udendørs legepladser og kan placeres rundt omkring for at tilbyde hængende og klatring muligheder for fantasifulde børn.

Glidende

Slides kan være lige, vinker eller vridning. Lige slides er i en lige linje fra top til bund. Vajende dias har en bølgende bevægelse, som bølger på havet. Vride dias rotere nedad i en kredsende bevægelse, som spiraler af en snoet isvaffel.

Svingende

Der er enkelte gynger og gruppe gynger. En individuel swing er noget, at en person kan svinge på alene som en tire swing, en person med på enden af rebet, to reb holder et stykke af bestyrelsen, to kæder holder et stykke af dæk, eller enhver ental swing. Gruppe gynger er noget, der er specielt bygget til at holde to personer eller flere. Bænk gynger er et godt eksempel. Et dæk sidelæns i besiddelse af to eller flere kæder fungerer også som en gruppe swing. Det er også vigtigt at overveje gynger for personer der kræver handicap tilgængelighed.

Balancering

Balance udstyr er opdelt i kategorier af balance bjælker, fulcrum balance og foråret balance. En balance bom er en struktur af en bestemt længde, der er lidt bredere end barnets mund, når barnet går oven på den. Fulcrum balance er noget med en midterste punkt af balance og fremgår af strukturer, såsom en teeter-totter, men kan være noget med omdrejningspunkt og en løftestang. Foråret balance er en struktur, der omfatter brug af kilder, såsom en balance bom fastgjort til tunge gauge fjedre. Andre valgmuligheder omfatter en trampolin, skum stykker til at hoppe og dyr eller buede planker af stål på toppen af fjedre.

Plads

Plads eller placeringen af legepladsen kan være det vigtigste aspekt som det er fundamentet for hele legepladsen. En forkert placerede legeplads kan føre til tab af interesse, penge og erosion af jorden. Landmåling site for lå jord, adgang til webstedet, utilities, vandkilde og andre logistiske betragtninger er et første skridt. Herunder naturlige elementer i design kan også øge den samlede appel.

Relaterede artikler