Kan du Regrow en tomat plante hvis det Snaps i halve?

September 6

Selv med ekstrem omhu under transporten fra planteskolen eller under plantning opstår snapping off de vigtigste stilk en tomatplante uheld nogle gange. Efter plantning, et fejltrin i haven eller en kraftig tordenvejr wind også kan bryde vigtigste tomat plante stængler og tilsyneladende gøre værdsatte planten ubrugelig. Tomatplanter resprout vækst fra bittesmå knopper i hjørnerne af bladene--skridtet Gruber i bunden af bladet vedhæftede filer til de vigtigste stilk.

Vækst svar

Når en tomatplante vigtigste stilk er brudt, dø planten ikke. Rødderne fortsætte med at levere vand og næringsstoffer til resterende stængler og blade. Hormoner fortsat at flytte hele karvæv og udløser sovende knopper til spire til at erstatte vækst spidsen tabte på de vigtigste stilk. På ubeskadiget tomatplanter refererer gartnere normalt til sidegrene som suckers. Suckers danne fra bladhjørner på den nederste del af den brudte tomatplante og blive de nye voksende stilke.

Umiddelbar efter pleje

Når tomat snaps i halve, kassere den øverste del, hvis pausen strækker sig gennem hele stilk diameter. Hvis anlægget er en unge sætteplante, fjerne helt den øvre del og planten vil hurtigt vokse. Hvis tomatplante bærer allerede frugt, overvåge anlægget del ovenfor pausen. Hvis det begynder at visne, sket for meget skade og hele del bør være fuldt fjernet. Hvis blade forbliver sundt i udseende, forlader den øverste del, men ikke flytte eller jar det. Nok karvæv er intakt til at fortsætte udviklingen af små frugter. Forvent suckers til form lige under pausen, dog.

At fremme sund genvækst

Brud sår på tomat stænglen forbliver sårbare som et insekt eller sygdom indførselsstedet i anlægget. Lad det luft tørre og får ikke jord ind i såret, som du arbejder omkring og rydde op i området omkring den beskadigede tomat. Opretholde en jævnt fugtig jord for at tilskynde til rettidig spiring af rodskud at erstatte brudt stilk tip på tomat. Anvende en fortyndet flydende gødning i tandem med sædvanlige vanding. Holde løv tør som du ikke ønsker at fremme enhver svampesygdomme at tage hold mens tomat er stresset og fokuserer energi på genvækst.

At undgå fremtidige problemer

Efter redde en brudt tomatplante, kan brud opstå igen. Placer en wire eller træ tomat bur over små tomatplanter, så vækst er understøttet. Når frugt udvikle, tilføjede vægtbelastning hober sig op på stilke og en forkert skridt eller flytning af en arm kan bryde stængler. Regn regn og vind også forårsage tilfældig stilk pauser. Slips stammer til at støtte bure, ledninger eller stakes at give supplerende styrke til elongating tomat grene.


© 2019 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com