De kemiske egenskaber af citron Juice

October 18

De kemiske egenskaber af citron Juice

Citronsaft er en alsidig stof med ansøgninger om alt fra hårpleje til bage til husholdningsbrug rengøring. Citronsaft kan lysne hår, sur mælk og hjælpe med at helbrede ondt i halsen. Det er en fælles basisvare og indgår i mange produkter, uanset om dens kemiske egenskaber eller blot sin friske duft.

Lav pH

En af de primære kemiske egenskaber af citron juice er dens lav pH. Med et stærkt sure pH niveau 2, citronsaft ligger lige under maven syre på pH-skalaen. Citronsaft høj surhedsgrad betyder, at det har en høj koncentration af brint-ioner. Ligesom andre sure stoffer, citron juice er sur og kan ætse metaller. Dens ætsende egenskaber gør det en nyttig ingrediens i rengøringsmidler, da det blødgør mineraler i hårdt vand, giver mulighed for rengøringsmidler til at arbejde mere effektivt.

Kilde til Vitamin C

Lemon juice indeholder høje niveauer af vitamin C. I gennemsnit indeholder citroner omkring dobbelt så meget C-vitamin som appelsiner. Læger først opdagede denne egenskab af citroner i det syttende århundrede, da de fandt, at forbrugende citronsaft hver dag kan forhindre udbrud af skørbug. Men de høje niveauer af vitamin C i citronsaft går tabt, hvis saften er overladt udsat for luft for en lang periode.

Antimikrobielle egenskaber

Forskning tyder på, at citronsaft også har visse antimikrobielle egenskaber. Undersøgelser tyder på, at citronsaft kan stoppe væksten af aspergillus støber, og citronsaft er blevet brugt til at desinficere drikkevand og deaktivere rabiesvirus. Denne egenskab af citronsaft synes at være bundet til dens indhold, citronsyre, som kan nedbryde cellemembranerne af bakterier.


© 2019 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com