Tusindfryd & Spider Mums

November 30

Tusindfryd & Spider Mums

Smukke, er hårdføre og blot almindelig vidunderligt, tusindfryd og spider mums klassiske Tilføjelser til enhver have. Tusindfryd kan lysne op en kedelig haven med deres farverige kroner af kronblade, mens spider mums tilføje en følelse af anstændighed med yndefuldt at magnetisek kronblade. Bemærkelsesværdigt, tusindfryd og mums kommer fra den samme familie i verdens blomst, asters.

Familien Aster

Familie Asteraceae er let at genkende, forklare gartnere på Utah State University. Alle medlemmer af denne familie har blomsterhoveder, der sidder direkte på stænglen dækblade. De kendes formelt som involucrate blomsterhoveder. Der er omkring 1100 slægter og 25.000 arter i slægten aster spænder fra skadelige ukrudt til værdsatte haven prydplanter.

Spider Mums

Spider mums (forkortelse for krysantemum) har lange, rørformede kronblade med tilbagekrummede tips. Noget hængende, disse særprægede blomster kommer i en bred vifte af farver, men kun få af spider mors kultivarer er kolde hårdføre, ifølge Iowa State University. Mums blomst i svar på korte dage og lange nætter og bør plantes fra gadelygter og landskabspleje lys, der kan hæmme blomstring. For at hjælpe spider mums overleve kolde vintre, beskytte dem mod nord vinde, ikke beskære dem i efteråret og holde deres senge, godt mulched.

Tusindfryd

Navnet "daisy" er et bredt begreb, der gælder for en hel planter. De fleste margueritter har flere stråler af kronblade omkring en central disk, der er brun til gul. Den fælles daisy, også kaldet ox-eye daisy, er den klassiske hvide-grafitmine, gul-centreret daisy. I nogle dele af USA er det så almindeligt, det betragtes som en invasiv ukrudt. Afrikanske margueritter har bicolor kronblade med en ring omkring ydersiden og en i nærheden af centrum. Transvaal daisy, også kaldet gerbera daisy, producerer store blomster på yndefuldt bøjning stængler.

Andre bemærkelsesværdige Asters

Mælkebøtter og tidsler falder ind under den berygtede del af slægten aster, forårsager anlægsgartneri og landskabsplanlægning både tid, penge og hjertesorg. Blandt de mere populære medlemmer er zinnias, georginer og kosmos. Mens mange medlemmer af slægten aster er spiselige, herunder den meget udskældte mælkebøtte, er den mest kendte spiselige aster artiskok. Når venstre til blomst artiskokker producere store, lilla, kegleformet blomstrer, der gør attraktive afskårne blomster.


© 2019 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com