Hvad er planten saponiner?

01/26/2015 by admin

Saponiner er en type af naturlig steroid forekommer i flere plante familier. De kan udføre en bred vifte af funktioner, afhængig af planteart, alder og miljø.

Innerplant beskyttelse

Visse saponiner udskilles via plantevæv, udgivet efter plante skade eller forfald. De er exuded fra rødder i økosystemet, men hvis placeret af mennesker i koncentreret form inden for jorden, plantesundhed påvirkes alvorligt.

Forskellige former, forskellige funktioner

Forskere har klassificeret typer af saponiner som vedrører plante-insekt, plante-plante og plante-mikrobe interaktioner. Nogle saponiner har vist sig at påvirke plante udvikling, optræder i immun funktioner eller som et insekticid.

Menneskers sundhed

Nogle saponiner, afledt af ørken planter, der vokser vilde have en historie for at blive brugt som mad og medicin for indfødte i århundreder. Nogle undersøgelser har vist, at disse spiselige saponiner kan binder med kolesterol og visse patogener i mennesker resulterer i lavere kolesterol og bedre helbred.

Svampedræbende egenskaber

Landbrugs undersøgelser især af havre rod, Lucerne og tomat har fundet, at saponiner kan danne svampedræbende stoffer. Mange medicinalfirmaer er forsker praktiske anvendelser af hvordan saponiner kan være masseproducerede til at beskytte landbrugsprodukter.

Antipest egenskaber

Undersøgelser viser sprøjtning saponiner koncentreret på 0,1 til 0,2 procent på blade har reduceret biller, mider, bladlus og forskellige skadedyr af betydelige mængder.

Relaterede artikler