Det bedste tidspunkt at plante påskelilje løg

02/08/2015 by admin

For mange gartnere, når påskeliljer begynde at blomstre i foråret, er det tid til at starte plantning resten af deres have. Der er en overflod af sorter af påskeliljer til at vælge fra, men alle påskeliljer har brug for en periode af vækstdvale og gøre bedst hvis pæren kan opleve en chill periode før vækstsæsonen.

I kolde klimaer

I sommermånederne, påskeliljer er i dvale og har brug for vinteren kold at bryde dem ud af vækstdvale, så de kan begynde at vokse. Derfor er det bedste tidspunkt at plante påskelilje pærer i koldere klimaer i September og oktober. Dette giver pærer nok mulighed for at få rødderne etableret i jorden før den kolde vinter fryse sæt.

I varme klimaer

I varmere klimaer hvor jorden ikke fryser om vinteren, bør påskelilje pærer købt i efteråret og gemmes i en papirpose i køleskabet. Du kan derefter plante dem i haven i December eller januar for tidlig om foråret blomstrer. For en længere blomstrende sæson, kan du forskyde plantning, plantning hver to uger op til slutningen af februar. Lagring af påskelilje pærer i chill i køleskabet simulerer den kolde årstid disse pærer skal bryde ud af den hvilende fase. Uden den isnende periode, påskelilje kan blomstre, men på langt senere tidspunkt.

Relaterede artikler