Hvad gør du til frosne Gardenia buske?

February 11

Hvad gør du til frosne Gardenia buske?

Gardenia er høj vedligeholdelse planter, der foretrækker varme klimaer, lille konkurrence og frugtbar jord. Vælge sorter, der er egnet til din region og klima. Nogle gardenia kultivarer, som Chuck Hayes og Daisy, har større frosthårdførhed end andre sorter som Radicans eller første kærlighed. Stadig, selv de mest kolde hårdføre gardenias kan blive udsat for alvorlige fryser. Der findes metoder til at forebygge skader, behandle skaden og hjælpe i din plante opsving.

Behandling og nyttiggørelse

Under alvorlige fryser, kan gardenia blive dræbt tilbage til jorden. Når vejret bliver varmere spire nye skud. Holde den gamle, beskadigede vækst på plads, da det giver de bud skud med nogle isolering. Når nye skud har bladet og fået nogle styrke skære den gamle vækst. Give dit anlæg med vand under restitutionsperioden. Hold det vandede og inspicere for mulige insektangreb eller bakterie-og svampevækst. Svage gardenia er modtagelige for at dæmme op for cankers, root rot og nematoder. Hvis der opstår symptomer som basal stilk vækster, faldende blade og ujævne vækst, spray din gardenia med anbefalede mængder af passende fungicid eller insekticid. Tage en prøve af den syge anlæg til din lokale Folkeuniversitet for korrekt diagnose og anbefalinger.

Forebyggelse

Sort Kleim's Hardy kan modstå temperaturer så lave som 10 grader Fahrenheit, men selv denne kolde hårdføre kultivar kan bruge nogle beskyttelse. Site gardenias i områder med dappled skygge. Barkflis bunden af anlægget. Barkflis bevarer selv fugt, hvilket bidrager til at styrke rodsystemer og holder dem fra at bukke under for kulde. Barkflis også giver et lag af isolering. Befrugte ikke din gardenias sent i vækstperioden. Befrugtning tilskynder ny vækst og nye vækst vil ikke være hårdføre nok til at modstå den kommende vinter chill.

Beskæring

Beskadigede grene skæres tilbage, når nye vækst har modnet men være opmærksom på insekt og anden forurening til sårede grene. Beskære grene tilbage med rene snit og bruge steriliseret udstyr til at forhindre spredning af skimmel, sporer og andre forurenende stoffer. Dyp beskæring udstyr i en opløsning af 10 procent blegemiddel eller 70% sprit for at undgå smitte.

Overvejelser

Vand gardenias med drypvanding. Disse over jorden, low-level vandingssystemer giver selv fugt på plantens base. Overhead vanding øger risikoen for meldug og forme. Svampesporer er ofte vandbårne og rejse fra øvre blade, via vand ned til en plante base og rodsystem. At holde plantens sygdomsfri i vækstsæsonen giver dem en bedre chance for at overleve vinteren.


© 2019 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com