Hvor høj får stokroser?

03/26/2015 by admin

Stokroser, en sommerhus-haven favorit, kommer i en bred vifte af farver, flower former og højder og traditionelt blev plantet for at camouflere udhuse. De er biennaler, hvilket betyder, at de vokser blade og rødder det første år, derefter blomst og producerer frø andet år. Rådyr lide ikke deres smag, men kolibrier elsker dem.

Højde

Mest gammeldags Stokrose, Alcea rosea, vokse 6 til 10 fod høje og blomster fra juni til August. Den højeste Stokrose, var som rapporteret i 2004-udgaven af "Guinness Book of World Records" 19 fod, 7 inches, dyrket af George Palmer i 1978 i England. Dværg sorter, såsom Alcea rosea store Mix, vokse 2 til 3 fødder høj.

Voksende

Plantefrø i fuld sol i det tidlige forår. Få blomster det første år ved udplantning børnehave planter eller Start frø indendørs otte uger før sidste frost. I U.S. afdeling i landbrug klimaændringer zoner 7 og derover, plantefrø udendørs i August for blomstre den følgende sommer. Lad stokroser modnes og slippe deres frø til nye planter hvert år. Eller skære stænglerne efter bloom til at producere en anden blomstring fra den samme plante i efteråret.

Problemer

Rust, en svamp, karakteriseret ved orange pustler på blade og stængler, er den mest almindelige sygdom for stokroser. Hjælpe med at forhindre det ved vanding kun på jorden, ikke overhead. Spray blade (særligt undersider) og stængler med en kobber-baseret fungicid hver 10 dage før rust starter.

Andre sorter

Alcea nigra har enkelt, mørk-lilla blooms og vokser 3 til 6 feet tall. Alcea pallida vokser 5 fod høj og er en tyrkisk arter med små, enkelt lavendel blomstrer. Alcea rugosa, en russisk sort, vokser 7 fod høj, med store, enkelt, bleg gul blomstrer. Det er korrosionsfaste.

Relaterede artikler