Nøjagtige proces for plantning hanekam frø

07/13/2015 by admin

Nøjagtige proces for plantning hanekam frø

Hanekam (Celosia cristata) er en farverig blomstrende plante, der er flerårig plante i US Department of Agriculture hårdførhed zoner 10 til 12. I køligere klimaer, hanekam behandles som en årlig og plantet hvert forår. Mens mange gartnere foretrækker udplantningsplanter, hanekam er ikke svært at dyrke fra frø. Start hanekam frø indendørs fire til seks uger før den sidste gennemsnitlige frost i dit område.

Forberedelse

For at forberede plantning hanekam frø, fylde flere bionedbrydeligt tørv Potter til toppen med god kvalitet soilless plantning mix. Ved hjælp af tørv Potter kan hanekam planter skal plantes direkte i jorden uden at forstyrre de skrøbelige rødder. Placer tørv Potter i en lavvandet gryde med vand og lad gryder til at absorbere vand indtil plantning mix er lidt fugtig.

Plantning frø

For at plante hanekam frø, fast potning blandingen med fingrene, så plante tre til fem hanekam frø i hver tørv pot. Dække frøene med ikke mere end 1/4 tomme af tør pottemuld mix. Selvom lys ikke er nødvendig for spiring, varme er vigtigt. Hanekam frø spirer bedst når dagtimerne rumtemperaturer er mellem 70 og 80 grader Fahrenheit, med natten temperaturer 5 til 10 grader køligere. Dække tørv Potter med klar plast til at bevare varmen og holde jorden fugtig. Tillad toppen af jord tørre let mellem hver vanding, så vand ved sprøjtning tørv Potter let med lunkent vand. Altid vand straks hvis udplantningsplanterne begynder at dukke visne.

Stiklinger

Plasten er fjernet fra tørv Potter som spirer frem fra jorden. På dette tidspunkt, er udplantningsplanterne flyttet ind i en solrig vindue. Alternativt kan du placere stiklinger under fluorescerende lys, så 6 inches mellem planter og knolde. Tynde hanekam planter, når planter er omkring 2 inches høj. For at tynde udplantningsplanterne, klemme de svageste planter på jorden plan, forlader en stærk hanekam sætteplante at modne i hver tørv pot. Befrugte planter efter udtynding. Brug en almindelig flydende gødning fortyndet til halv styrke, derefter gentage hver anden uge. Ikke brug fuld styrke gødning, som er for stærk og kan brænde udplantningsplanterne.

Hærdning Off

Hærdning off er processen med gradvis mit stiklinger til udendørs temperaturer. For at hærde off hanekam kimplanter, Begynd omkring otte til 10 dage før du planlægger at flytte udplantningsplanterne udendørs. Begynde processen ved at placere tørv Potter i et skyggefuldt sted for en eller to dage, derefter flytte tørv Potter i sollys to timer om dagen. Øge tid i sollys med to timer om dagen, indtil planterne er vant til at tilbringe hele dage i sollys. Ikke Begynd hærdning off hanekam stiklinger, indtil dagtimerne temperaturer er konsekvent over 45 grader Fahrenheit.

Plantning udendørs

For at plante hanekam planter udendørs, grave et hul til hver tørv pot. Gør hullet ikke dybere end højden af puljen, men mindst to gange bredde. Plante tørv pot i hullet, med hele tørv puljen begravet i jorden. Hvis det er nødvendigt, bruge saks til at trimme den øverste kant af tørv puljen. Tillad 10 til 15 inches mellem hver plante. Ikke plante for dybt, som planter skal plantes kun dybt nok til at dække tørv pot. Vand efter behov for at holde jorden fugtig. Undgå overwatering og klæg, våd jord. Knib de voksende tips af hver plante, hanekam på plantning tid at tilskynde til fuld, busket vækst.

Relaterede artikler