Fordele & ulemper ved Knockout roser

10/12/2015 by admin

I 1988 lavet Wisconsin steg opdrætter Bill Radler den "Knock Out" rose (Rosa "Knock Out"), som hurtigt brød alle salgsrekorder for en ny rose, da det blev indført af firmaet Conard-Pyle i 2000. Radler ønskede en rose, der var hårdføre og smuk, men også modstandsdygtige over for sygdomme, især sort plet, der skæmmer blade, stængler og blomster. "Knock Out" vundet All-America Rose valg award for landskab roser i 2000.

Karakteristika

"Knock Out" roser er både kolde tolerant og varme tolerant, trives i US Department of Agriculture plante hårdførhed zoner 5 om 9. De blomstrer næsten konstant, med en frisk flush af blomster hver seks uger, fra sent forår indtil den første hårde frost. I nogle klimaer er de i flor for ni måneder af året. Buskene er kompakt, voksende 4 fod høj og bred.

Kultur

Plant "Knock Out" roser, hvor de vil modtage fuld eller delvis sol. I modsætning til de fleste roser, de gør godt i del-solen steder og vil blomstre i så lidt som tre timer af direkte sollys om dagen. De foretrækker rig, veldrænet, let sur jord med masser af kompost blandet. Vand hver uge, om morgenen, iblødsætning rodklumpen. Undgå overhead vanding, som fremmer svampesygdomme. Barkflis i foråret med rig kompost til at holde fugt niveauer selv om sommeren. Efter hver cyklus med bloom foder med gødning mærket for roses. Formler varierer, men generelt steg gødning giver en større mængde af kvælstof og fosfor end kalium. Portland (Oregon) Rose samfund, som gør sine egne brugerdefinerede blanding, tilbyder en 15-10-10 formulering. Foreningen anbefaler, anvende det i det tidlige forår med en hastighed på 1/2-cup pr. etablerede plante, spredt ud på en 10 - til 14-tommer område, og gentaget på seks til otte ugers mellemrum. I kold-vinter områder, muld i sent efterår til at beskytte kronerne. Beskære alle Stokke til 18 inches høj i slutningen af vinteren.

Sygdomsresistens

Roser er modtagelige for en bred vifte af plantesygdomme. "Knock Out," men er resistente over for de almindelige steg sygdomme af rust, meldug og sort plet. Ofte er behøver det ikke de regelmæssig, forebyggende sprays af fungicid, der er nødvendige for de fleste roser. God kulturel praksis, som giver masser af luftcirkulation omkring planten og fodring, vanding og bioklip hjælpe med at forhindre sygdom, også. Ved det første tegn på problemer, fjerne og kassere alle angrebne blade eller stængler og rydde op eventuelle faldne plantedele.

Blomst farve og Form

Der er syv sorter af "Knock Out" roser. Alle har enkelt blomstrer undtagen "Double Knock Out" og "Pink Double Knock Out." Blomsterne er alle nuancer af pink eller Rosa rød, med undtagelse af "Sunny Knock Out," som er lysegul. Blomster af "Knock Out"roser er omkring 3 inches i diameter, og de er fulgt i sensommeren af rød-orange hofter. De blomstrer i klynger hele planten.

Andre funktioner

Blomster af "Knock Out" roser er mildt duftende og løvet har Bourgogne toner. I efteråret uddyber blade farve til rød-lilla. "Knock Out" er en selvrensende rose, hvilket betyder, at gartneren ikke behøver at deadhead blomster; de falder af sig selv.

Ulemper

Hvis du ønsker en traditionel te rose med store, skulpturelle blomster og dyb duft, vil "Knock Out" skuffe dig. "Knock Out" er en landskab steg busk med enkle blomster og en let duft. Det er ikke et godt valg til at skære. Dets farver er begrænset til pink, Rosa rød og gul, så det giver ikke den brede vifte eller farver i andre typer af roser.

Relaterede artikler