Hvornår skal du vælge kålrabi

October 2

Hvornår skal du vælge kålrabi

Kålrabi vokser bedst i den kølige del af foråret inden varmen sommer. Planten er relateret til kål og danner den spiselige frugt over jorden som en del af stænglen. Varmt vejr forårsager en woody tekstur til den frugt, der ikke er så velsmagende som planter dyrket under ideelle forhold.

Kålrabi størrelse

Begynde at høste kålrabi, når frugten er ca 1 tommer i diameter. Den mindre kålrabi er lækrere end de større frugt. Når frugten når omkring 3 inches vil det blive hård og udvikle en dårlig smag.

Delvis anvendelse

Selv store kålrabi kan have nogle dele, der er anvendelige. Dette er normalt på toppen af frugten. Skær dette segment fra resten af frugten bruges. Derudover kan bladene af kålrabi bruges svarende til andre haven greens.

Plante modenhed

Kålrabi er almindeligvis en hurtig modning anlægget. Nogle sorter bliver kønsmodne så lidt som 40 dage efter plantning. Denne tidsramme giver gartneren en periode til at begynde overvågning anlæg til høst. Forfaldsdatoen er almindeligt noteret på pakken frø som antallet af dage mellem plantning og modenhed.

Fald plantning

Plante kålrabi frø omkring to måneder før gennemsnitlige først dræbe frost at nyde frugten i efteråret. Dette giver mulighed for planten at vokse gennem sensommeren og modne under de kølige temperaturer om efteråret. Overvåge størrelsen på frugt, da det udvikler og høst efter de samme protokoller som forår-plantet kålrabi.


© 2019 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com