Skygge kærlig udplantningsplanter

October 7

Alle planter har brug for solen, men nogle mindre end andre. Kommercielle avlere angive en plante lys krav ved at anføre, at det er nødvendigt delvis skygge, dappled skygge eller skygge. Det kan være forvirrende at prøve at finde ud lige hvad der menes med disse varierende mængder af skygge. Halvskygge generelt henviser til planter, der kræver lidt sol i formiddag men beskyttelse fra den varme eftermiddagssolen. Dappled skygge er typen miljø fundet under en grønne træ, når solen spiller ind og ud mellem grenene. Planter, der er mærket for vækst i skyggen skal ikke mere end tre timer i solen om dagen og derefter filtreret sollys for resten af dagen.

USDA zoner 2 til 4

Disse områder omfatter dele af Alaska, Minnesota, Wisconsin, Montana og Nebraska. Planter, der trives i skyggen i de milde temperaturer i zoner 2 gennem 4 omfatter astilbe, Vejbred lily og Jacob's ladder. Blødning hjerter med deres bregne-lignende blade og høje, tjavsede pigge af blomster kan låne en dejlig accent til et skyggefuldt hjørne af haven. Kigge efter sorten "King of Hearts", som er hårdføre fra zoner 2 til 8. Hvis du er på udkig efter bregner for din skygge haven, overveje jomfru hår, hårde skjold eller jul bregne.

USDA zoner 5-7

Iowa, Illinois, Missouri, Pennsylvania og Tennessee er nogle af de stater, der er inkluderet i disse klimazoner. Gartnere her kan vokse periwinkle, brude slør og columbine. I modsætning til din køler-vinter havearbejde venner, kan gartnere i zoner 5-7 have roser i skyggen haven. Den dobbelte "Knockout" sort, med sine strålende røde blomster, der blomstrer fra forår gennem fall, kræver filtrerede solen. Du har også et større udvalg af bregner for en skov tema haven, herunder Alaskan, glans efterår, sølv kappe og lady fern.

USDA zoner 8-11

Folk, der bor i det sydvestlige, Florida, Californien og Hawaii har alle held og lykke, når det kommer til tropiske og solrig have. De har også et bredt udvalg af planter til skyggefulde områder. Planter som pachysandra, hosta, rododendron og lenten rose er et par af de skygge-tolerant planter til at overveje. Hvis du er en Zone 8 gartner, og har en masse lyssky plads at udfylde, er Madison jasmine værd at kigge på. Denne vin er lidt mere koldt hårdfør end fælles jasmin, men stadig leverer de samme sødt duftende blomster. For gartnere i de varmere områder, såsom zoner 10 og 11, vil australske sword bregner, bush liljer og støbejern plante gøre godt, får vand nok på ekstra varme dage. En rigtig vinder for enhver stor skygge haven er japanske blomme yew. Dette er en stedsegrøn busk, der er skygge, varme og tørke tolerant og smidig nok til at blive brugt som en beskyttelse af privatlivets fred hedge eller en accent.


© 2019 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com