Justerer jordens pH-værdi for blåbær i sphagnum

March 5

Blåbær er en native busk i Nordamerika. Indfødte befolkninger døbt bær "star fruit" på grund af stjerne formet blossom slutningen af bær. Blåbær vokse godt i de nordlige dele af landet nær sumpede steder hvor sure jordbund er rigelige. I den hjem landskab, kan du gøre din ejendom gæstfrie for blåbær ved at ændre din jord med sphagnum. Den optimale pH i jord til blåbær er mellem 4.5 og 5.5.

Instruktioner

•Break op din jord til en dybde på 18 inches i efteråret med en rototiller. Sprede 1 ½ til 2 kubikfod af sphagnum pr. blåbær plante til dit hjem orchard. Bland sphagnum med jorden og tillade sphagnum langsomt ændre pH i jorden over vinteren.

•Tag en jord test i foråret før plantning din blåbær. Grave op 1 quart af jord i hver af 10 lokaliteter over din have. Placer jorden i en spand og blandes grundigt. Tillad jord til tørre og derefter indsamle 1 kop af jord i en plastik sandwich taske. Tag posen til din nærmeste county extension service. Et middel der vil hjælpe dig til at sende din jordprøve til den nærmeste USDA godkendt jord test facilitet. Mange af disse faciliteter er drives af landbrugsskoler. Testresultater er normalt returneres inden for tre uger. Testresultaterne vil indikere din pH samt komme med anbefalinger til jord ændringsforslag at forbedre jorden.

•Break op af jorden til en dybde på 18 inches. Tilføje elementært svovl eller jern sulfat samt ammonium sulfat gødning i de beløb, der anbefales til at sænke din jord pH. Bland ændringsforslagene i jorden med en rototiller. Brug aldrig mere end den anbefalede mængde jord ændringer eller forsøge at ændre din pH for hurtigt. Dermed kan forstyrre den naturlige balance af jord og forårsage blueberry buske til at falde.

•Fortsæt at tjekke din jord årligt efter du har plantet dine blåbær. Foretage justeringer, ved at tilføje en top dressing af surt sphagnum og ved at skrabe elementært svovl, jern sulfat og ammonium sulfat i jorden. PH i jorden vil gradvis stige, hvis du ikke gør dette.


© 2019 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com