Rowan Tree fakta

October 18

Vokser i alle de fire sæsoner af nordlige klimaer, lille, er løvfældende Rowan tree også kendt som den europæiske Mountainash, Ashbury og Quicken træet. Et medlem af Rosenfamilien (Rosaceae), det botaniske navn er almindelig Røn. Hjemmehørende i Europa, Sibirien og Vestasien, Rowan tree har blevet naturaliseret i Nordamerika siden kolonitiden. Ordet "Røn" er et skandinavisk ord betyder "red," ifølge Arbor Day.

Beskrivelse

Lav-forgrenede og ovale, eller vase-formet på modenhed, Prydplante, Rowan tree er multi dobbeltskaft med en glat, skinnende grå brune bark. Blomsterne er små og cremet hvid med grønne blade, der ændrer farver i efteråret til gul, orange og rød. En fuldvoksen træ kan variere mellem 20-40 fødder i højde med en 15 - til 25-fods spredning.

Funktioner

De skinnende, orange-røde bær er høj i vitamin C og modnes i sensommeren eller tidlige efterår. Bærrene er bitter og bruges oftest til at lave juice, vine, te, sirup, gelé, syltetøj, syltetøj og pie fyld. Medicinsk, bruges bær til at lindre ondt i halsen, som en afføringsmiddel og som en astringerende. Træ fra Rowan træ der bruges til at gøre værktøjet håndtag og tømmer.

Funktion

Vokser med en medium hastighed, kan Rowan tree leve i mere end 100 år. Ifølge instituttets Arbor Day vil online website, frugt og blomster af Rowan tree give mad til 15 arter af sangfugle (især de waxwings og grobeaks), samt kaniner og hjorte. Frugten vil modnes i sensommeren eller tidlige efterår.

Zoner

I fuld sol og med en syrlig, veldrænet, lerede jord kan Rowan tree forventes at vokse godt i USDA hårdførhed zoner 3 til 6.

Overvejelser

Alkaline og komprimeret jord bør undgås, samt høj sommervarmen og et forurenet miljø. Rowan tree er følsomme over for forskellige typer af sygdom og insekt problemer og skal holdes fri for stress. Træet kræver beskæring for at sikre det er har en stærk gren struktur.

Folklore

Ifølge Druidry.org er der meget folklore om Rowan tree. I skotsk folkemusik tradition, Rowan tree er betragtes som en af de mest hellige. Træ fra træet blev brugt til at gøre beskyttende amuletter, charms, gå stokke, samt tryllestave. Derudover Rowan tree var også kendt som heks træ og Wicken-træ og kunne bruges til guddommelige ædle metaller.


© 2019 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com