Hvad spiser mit purløg?

02/19/2012 by admin

Hvad spiser mit purløg?

Purløg er brugt som et krydderi, men for mange skadedyr de er også et velsmagende måltid. Medlem af den samme plante familie som porrer, løg og hvidløg, purløg (Allium schoenoprasum) er en spiselig aromatiske, der vokser i mange køkkenhaver. En pære plante, purløg producere blomster om sommeren og kan også være dyrket som en prydplante. Nogle insekter skabe alvorlige skader på purløg og skal behandles hurtigt.

Dyrkning

Purløg kan plantes, så snart jorden varmer i foråret. Det bedste site for purløg er en med rige, fugtig jord i fuld sollys, men de er hårdføre og kan dyrkes i shadier steder og mange jordtyper. Befrugte purløg engang med afbalanceret gødning på tidspunktet for plantning og derefter igen i både maj i juli. Holde sengen godt weeded til at afskrække insekter.

Thrips

Thrips er bittesmå og vanskelig at se, men de skader, de efterlader er mærkbar. Thrips tygge huller i stængler og blade til at suge ud næringsstoffer, berøver chive anlægget af vitaminer og mineraler. Sorte pletter og andre misfarvninger vises på planter, der er berørt af thrips. Insekter kan stunt og forhindre vækst på chive planter, som ikke har de næringsstoffer er nødvendige for at skabe blomster og løv. Behandle purløg med et pesticid at forebygge og kontrollere thrips.

Leafminers

Selleri leafminers angribe purløg og andre haveplanter. Insekter er opkaldt efter den skade, de skaber. Ved fodring på blade og stængler af planter, Opret leafminers hvidlige eller gullige striber eller tunneler--miner. Som skaden skrider, løv gule og visnen. Leafminers vise sig sjældent dødelig for planter, men de kan reducere mængden af spiselige purløg du indsamler fra haven. Selleri leafminers er resistente over for mange insekticider, men kommercielle behandlinger der indeholder cyromazin og abamectin er effektive.

Root maddiker

Root maddiker er tiltrukket af purløg og andre root urter og grøntsager. Root maddiker ligne hvid eller gul houseflies, men de findes i jord og rundt i bunden af planter. Som navnet antyder, lever root maddiker stærkt af rødder, forårsager gulfarvning og Visnen af planter. Rotere purløg med andre afgrøder til undgå rod maddike skadedyrsangreb, og dyrke jorden en gang om året for at reducere insekt populationer. Generelle insekticider er effektive mod root maddiker.

Relaterede artikler