De bedste træer for Erosion Control i Iowa

02/23/2012 by admin

De bedste træer for Erosion Control i Iowa

Iowa Department of Natural Resources har længe erkendt fordelene ved at bruge træer for at bekæmpe erosion langs mange af statens floder og vandløb. Udover fast forankring i jorden med deres rødder, holde træer stream vand køler som gavner mange indfødte fiskearter. Derudover træer forskønne landskabet og give hjem og mad til mange andre arter af vilde dyr. Instituttet har offentliggjort en liste over de træsorter, der er bedst egnet til erosionskontrol i Iowa.

Sort johannesbrød

Blandt træerne Iowa Department of Natural Resources anbefaler for erosion er control black locust (Robinia pseuodoacacia). Træerne vokse hurtigt og vil trives i sandjord ofte findes på flodbredder. En moden locust vil til sidst nå en højde på 80 fod. Deres duftende blomster er en nektar kilde for vilde honningbier. Fordi træerne er pansrede med skarpe torne, give de også predator-bevis ynglepladser for mange arter af indfødte sangfugle.

Fælles Chokecherry

Et andet ønskeligt erosion control træ er den fælles chokecherry (Prunus virginiana). Klassificeret som enten en woody busk eller et lille træ, vil de i sidste ende nå en højde på omkring 20 fod. Som navnet antyder, producerer træ afgrøder af frugt, som modnes i midten af sommeren. En yndet fødekilde for mange vilde fugle, frugt kan også bruges til at lave syltetøj og sirup. Chokecherry træer vokse hurtigt og vil lejlighedsvis danner tætte krat.

Sump hvid eg

En anden art, som foretrækker at holde sin våde fødder er sump hvid eg (Quercus bicolor). Hvis de får lov at vokse til modenhed, vil en sump hvid eg til sidst nå en højde på 60-70 fod. Deres arter navnet henviser til, at deres blade er grøn på toppen, og hvidlige på undersiden. De producerer også rigelige afgrøder af agern, som er en fødekilde til rådyr, egern og vilde kalkuner.

Virginsk Poppel

Fordi den vokser hurtigt og er godt tilpasset til fugtig jordbund, er Virginsk Poppel (Populus deltoides) en anden anbefalede erosion control plante. Den østlige bomuld er et stort træ, som i sidste ende vil udvikle en massiv stammen over 6 fod i diameter. En ældre model kan nå en højde på 100 fødder. Også benævnt Carolina poppel vokse træer så meget som 5 fødder i en enkelt vækstsæson. Østlige cottonwoods har desværre en kort levetid.

Grønne aske

Systematisk og planlagt erosion control projekter er kollektivt benævnt bioteknologi. Den grønne Ask (Fraxinus pennsylvanica) er en anden art ofte plantet til dette formål. Det er den mest udbredte indfødte aske med en rækkevidde, der strækker sig fra Atlanterhavskysten til foden af Rocky Mountains. Træerne foretrækker vokser i fugt-rig alluviale jord findes langs floder og åbredder, hvilket gør dem ideelle til at kontrollere erosion.

Relaterede artikler