Er alle trekløverne Kløver?

March 19

Er alle trekløverne Kløver?

Shamrocks er symbol for Irland. Ordet shamrock, eller seamróg i irsk-Gælisk, betyder lille kløver. Kløver er slægten Trifolium, hvilket betyder tre blade. Slægten omfatter en række arter, der hævder at være den sande shamrock. Andre Brefliget planter siges at være den sande shamrock er ikke kløver. Hvid Kløver (Trifolium repens), en lille, Brefliget grøn plante hjemmehørende i Europa, er almindeligt anset for at være den sande shamrock.

Look-Alikes

Der er hundredvis af sorter af kløver og opfostrede shamrock gamle Lore er ukendt og genstand for debat. Flere lavtvoksende planter i familien Leguminosae (pea) råder over tre blade. Alle er i Trifolium slægten. De ser ens til den tilfældige observatør og almindeligvis kaldes trekløverne. Disse omfatter sort medic, skovsyre og hop kløver.

Shamrocks

Trefolium repens "White (eller hollandsk) kløver" er den mest almindelige udfordrer til titlen på oprindelige irske shamrock. Det er en krybende, hvidblomstrede flerårig kløver med tre hjerte-formede blade i farven kendt som irske grøn. Nogle hævder, at de mindre, nært beslægtede rose blomstret vifte af Hvid Kløver (T. repens minus) er den berømte shamrock af Irland.

Historie

De tre-bladet shamrock var helligt for Irlands gamle Druids, fordi de tre blade dannede en treklang, bruges som en charme mod onde ånder. Gamle historiker Plinius skrev, at slanger ikke findes hvor kløver (Trifolium) vokser, og Irland er berømt for at have nogen slanger.

I det femte århundrede, St. Patrick brugte Brefliget shamrock til at forklare at analfabeter irske bønder den kristne treenighed af Gud Fader, søn og Helligånd: alle separate men det selv samme væsen. Shamrock periodiseret en hellig aura fra hans ministerium.

Symbolik

Shamrocks anses for at være heldig og har været et symbol på St. Patrick's Day, marts 17, siden begyndelsen af 1700-tallet. Irske brides guffe en shamrock eller to i deres brude buketter og gommens boutonniere for held og lykke i deres ægteskab. Da Irland gjorde oprør mod Dansk styre, shamrock var et symbol på "Erin gå bragh," eller Irland for evigt.


© 2019 Angelispress.com | Contact us: webmaster# angelispress.com